Diana Spencer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Diana
Puteri Wales
Gambar:Diana Princess of Wales.jpg
Pasangan Charles, Pangeran Wales (19811996)[1]
Yoga
Pangeran William dari Wales
Prince Harry of Wales
Nami jangkep
Diana Frances Spencer[2]
Gelar
Diana, Princess of Wales
HRH The Princess of Wales
Lady Diana Spencer
The Hon Diana Spencer
Dinasti Dinasti Windsor
Bapa Edward, Earl Spencer
Ibu Frances, Viscountess Althorp
Tanggal wiyosan 1 Juli 1961
Flag of Inggris Park House, Sandringham England
Papan St. Mary Magdalene Church, Sandringham
Tanggal tilar donya 31 Agustus 1997 (umur 36)
Flag of Prancis Paris, France
Papan Althorp, Northamptonshire, England

Diana Frances Mountbatten-Windsor; née Lady Diana Spencer; lair 1 Juli 1961 – tilar donya 31 Agustus 1997 kanthi umur36 taun) iku garwa pisanan saka Charles, Pangeran Wales, anak pambarep Ratu Elizabeth II lan uga mianangka pewaris takhta krajaan Britania Raya lan 15 negara Persemakmuran Inggris. Putra-putrné, Pangeran William lan Harry ana ing urutan kaloro lan katelu jroning urutan pewarisan takhta kasebut.

Babad salira[sunting | sunting sumber]

Diana Frances Spencer iku putra kaloro saka Edward John Spencer, sing sabanjuré dadi Earl Spencer ka-8, karo garwa pisanan Frances Spencer, Viscountess Althorp. Diana dilairaké ing Park House, Sandringham, ing Norfolk, Inggris, lan dibaptis ing Gereja Santa Maria Magdalena déning Pendeta Percy Herbert.

Diana nduwèni latar wuri kulawarga krajaan lan bangsawan. Saka ibuné, Diana marisi getih wong Amérika. Leluhur Diana sawijining wanita saka kulawarga sugih saka Amérika, Frances Works. Saka ramané, Diana minangka katurunan langsung Raja Charles II lumantar loro putra tanpa nikah lan nerusaké Raja James II liwat siji putri sing tanpa nikah. Miturut panyusun biografi Diana, Lady Colin Campbell, leluhur Diana, Eliza Kewark (sawetara sumber ngéja jeneng Kewark minangka "Kevork" utawa "Kevorkian") asal saka Bombay, India lan kamungkinan katurunan wong India, senadyan kulawarga Diana kerep nyatakaké yèn kulawarga "Kevork/Kewark" iku saka Armenia. Sawisé wong tuwané pisahan, Diana banjur dirumat déning ramané.

Kasédan[sunting | sunting sumber]

Keranda Diana diarak ing London

Tanggal 31 Agustus 1997 Diana tilar donya jroning kacilakan montor ing dalan trowong Pont de l'Alma ing kutha Paris bebarengan karo Dodi Al-Fayed lan supir Henri Paul [3].

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ BBC.com (2005). "1995: 'Divorce': Queen to Charles and Diana" (in English) (html). BBC. http://news.bbc.co.uk/onthisday/hi/dates/stories/december/20/newsid_2538000/2538985.stm.
  2. ^ As a titled royal, Diana held no surname, but, when one was used, it was Mountbatten-Windsor
  3. ^ "Timeline: How Diana died". BBC News. http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/6217366.stm. Retrieved 2007-01-08.

Cithakan:Tokoh-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Diana_Spencer&oldid=827057"