Dhataran Pannonia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
A map of the plain
Landscape - Farm on the Hortobágy, Hongaria
Landscape - Danube-Tisa-Danube Canal near the village of Rumenka, close to Novi Sad, Serbia

Dhataran Pannonia utawa Pannonian Plain iku dhataran jembar ing Eropah Tengah sing sisa nalika Pliocene Segara Pannonia surut. Dhataran iki arupa sawijining subsistem geomorphological saka Sistem Sabuk Alpen-Himalaya.

Kali Kali Danube mérang dhataran dadi loro. Dhataran utamáné dumadi saka Dhataran amba Hungaria (ing sisih kidul lan wétan) lan Dhataran cilik Hungaria (ing sisih lor-kulon).

Laladan[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhataran_Pannonia&oldid=869588"