Darwin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Darwin
Northern Territory
Darwin locator-MJC.png
Lokasi Darwin ing Australia
Populasi: 114,368 (2006) [1] (16th)
Kapadhetan: 35.1/km² (90,9/sq mi)
Madeg: 1869
Wewengkon: 112.01 km² (43,2sq mi)
Zona wektu: ACST (UTC+9:30)
Lokasi:
  • 2603 km (1.617 mi) from Adelaide
  • 2640 km (1.640 mi) from Perth
  • 2849 km (1.770 mi) from Brisbane
  • 3144 km (1.954 mi) from Canberra
  • 3333 km (2.071 mi) from Singapore
LGA: Darwin, Palmerston
County: Palmerston County
Federal Division: Solomon
Rata-rata dhuwur suhu Rata-rata cendhèk suhu Curah udan
32.0 °C
90 °F
23.2 °C
74 °F
1.717,0 mm
67,6 in

Darwin kuwi ibukutha Northern Territory, Australia. Dumunung ing pesisir Segara Timor, Darwin duwé populasi 114,368 jiwa, ndadèkaké kutha iki dadi kutha kang paling sithik pedunungé ing antara ibukutha-ibukutha negara bagéan ing Australia. Saka lumakuning wektu Darwin tuwuh saka pos rintisan lan plabuhan cilik dadi sawijining kutha modhèrn lan multi budaya ing Australia. Dunungé kang cedhak karo Asia ndadèkaké kutha ikigerbang wigati menyang negara-negara kaya Indonésia lan Timor Leste. Dalan gedhé Stuart Highway miwiti saka Darwin, lang pungkasané ana ing Port Augusta ing Australia Kidul.


Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Koordinat: 12°27′S, 130°50′E

Negara bagéan Australia lan ibukuthané
TIKA NSW TL Que AKi Tas Vic AKu
Canberra Sydney Darwin Brisbane Adelaide Hobart Melbourne Perth
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Darwin&oldid=814207"