Dante Alighieri

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dante Alighieri
Dante-alighieri.jpg
Lukisan foto Dante déning Giotto di Bondone ing abad kaping 14
Lair 14 Mei 1265
Florence, Italia
Séda 13 September 1321 (umur 56)
Ravenna, Italia
Pagawéan Pejabat, Penyair
Kabangsan Italia

Durante degli Alighieri, langkung dipunkenal minangka Dante, (29 Mei 126513/14 September 1321) punika panyair saking Firenze, Italia. Karya paling agengipun, la Divina Commedia (The Divine Comedy), dipunanggep minangka salah satunggiling karya literatur paling ageng ing Éropah ing Zaman Pertengahan, lan arupi dhasar basa Italia modhèrn. Dante Alighieri Society, dipundegaken ing Italia taun 1889, nglajengaken upados pangembangan budaya lan basa Italia ing saindhenging donya atas asmanipun.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dante_Alighieri&oldid=814735"