Dampak érupsi Eyjafjallajökull taun 2010 ing lalu lintas udhara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Citra awan awu sing kira-kira sumebar saindhenging Éropah ing tabuh 18:00 ing tanggal 17 April 2010. Ramalan ini bakal dianyari ing situs wèb London Volcanic Ash Advisory Centre site (Met Office, Britania Raya.

Sawisé érupsi gunung geni Eyjafjallajökull ing tanggal 14 April 2010, lalu lintas udhara sadhuwuring Éropah Lor dadi amburadul. Perkara iki njalari yutanan para penumpang montor mabur dadi kedampar.

Érupsi iki dumadi sangisoring ès gletser, lan banyu anyep saka ès sing lèlèh njendhelaké lava sacara gelis lan njalari fragmèn-fragmèn iku dadi kaca sing kagawa déning angina. Barang-barang iki karo gedhéné érupsi nggawé awu awan sing mbebayani banget kanggo lalu lintas udhara.

Akibaté, pamaburan dadi katundha ing Austria, Belgia, Britania Raya, Republik Ceko, Denmark, Estonia, Kapuloan Faroe, Finlandia, Jerman, Hongaria, Islandia, Irlandia, Kroasia, Latvia, Lituania, Luksemburg, Malta, Moldova, Norwegia, Polandia, Prancis, Rusia, Slovakia, Slovenia, Spanyol, Swedia, Swiss lan Walanda, mawa akèh lapangan mabur ing Éropah sing ditutup.[1][2][3]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Cancellations due to volcanic ash in the air". Norwegian Air Shuttle. 15 April 2010. http://www.norwegian.com/en/landingssider/cancellations-due-to-volcanic-ash-in-the-air/. Retrieved 15 April 2010.
  2. ^ "Iceland Volcano Spewing Ash Chokes Europe Air Travel", San Francisco Chronicle, 15 April 2010. diaksès tanggal 15 April 2010. Archived from the original on 21 August 2010. 
  3. ^ "Live: Volcanic cloud over Europe", BBC News. diaksès tanggal 2010-04-15.