Daftar pirangon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Daftar pirangon Mesir kuna, saka periode awal sadurungé 3000 SM tekan akir dinasti Ptolemeus nalika Mesir dadi salah sawijining provinsi Roma ing sangisoré pamaréntahan Augustus Caesar taun 30 SM ana ing ngisor iki. Tanggal-tanggal sing katulisaké iku perkiraan.

Periode kuna[sunting | sunting sumber]

Dinasti awal: Mesir hilir[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Tiu  ?
Thesh  ?
Hsekiu  ?
Wazner c. 3100 SM?

Dinasti awal: Mesir hulu[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Serket I c. 3200 SM?
Iry-Hor c. 3150 SM?
Ka c. 3100 SM
King Scorpion c. 3100 SM
Narmer c. 3100 SM

Dinasti sepisanan[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Menes  ?
Hor-Aha c. 3050 SM
Djer 41 taun
Merneith
Djet 23 taun
Den 14 tekan 20 taun
Anedjib 10 taun
Semerkhet 9 taun
Qa'a 2916?–2890

Dinasti kapindho[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Hotepsekhemwy 2890–?
Raneb 39 taun
Nynetjer 40 taun
Wneg 8 taun
Senedj 20 taun
Seth-Peribsen 17 taun
Sekhemib-Perenmaat  ?
Khasekhemwy  ?–2686 SM 17 tekan 18 taun

Karajan tuwa[sunting | sunting sumber]

Dinasti katelu[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Sanakhte 2686-2668
Djoser 2668–2649
Sekhemkhet 2649–2643
Khaba 2643–2637
Huni 2637–2613

Dinasti kapapat[sunting | sunting sumber]

Nomen (Praenomen) Katerangan Taun
Sneferu 2613–2589
Khufu 2589–2566
Djedefra (Radjedef) 2566–2558
Khafra 2558–2532
Menkaura 2532–2503
Shepseskaf 2503–2498

Dinasti kalima[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Userkaf 2498–2491
Sahure 2487–2477
Neferirkare Kakai 2477–2467
Shepseskare Isi 2467–2460
Neferefre 2460–2453
Nyuserre Ini 2453–2422
Menkauhor Kaiu 2422–2414
Djedkare Isesi 2414–2375
Unas 2375–2345

Dinasti kaenem[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Teti 2345–2333
Userkare 2333–2332
Pepi I Meryre 2332–2283
Merenre Nemtyemsaf I 2283–2278
Pepi II Neferkare 2278–2184
Merenre Nemtyemsaf II 2184
Nitiqret 2184–2181

Mangsa pertengahan sepisanan[sunting | sunting sumber]

Dinasti kapitu lan kawolu (digabung)[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Neferkara I -
Neferkara Nebi -
Djedkara Shemai -
Neferkara Khendu -
Neferkamin Seneferka -
Nikara -
Neferkara Tereru -
Neferkahor -
Neferkara Pepyseneb -
Neferkamin Anu -
Qakare Ibi -
Neferkara II -
Neferkawhor Khuwihap -
Neferirkara -

Dinasti kasanga[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Meryibre Khety (Achthoes I) - 2160– ?
Meribre Khety II -  ?
Neferkare III -  ?
Nebkaure (Acthoes II) -  ?
Setut -  ?
Wakhare Khety I -  ?
Merykare -  ?
Wankhare Khety II -  ?
Menethoupe I -  ?
Wankhare Khety III -  ?
Khety II -  ?
Khety II's daughter -  ?
Merikare's daughter -  ? –2130

Dinasti kasepuluh[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Meryhathor 2130– ?
Neferkare IV  ?
Wankare (Acthoes III)  ?
Merykare  ?
 ? –2040

Dinasti kasewelas[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Intef I 2134–2117
Intef II 2117–2069
Intef III 2069–2060
Nebhetepre Mentuhotep I 2060–2010
Sankhkare Mentuhotep II 2010–1998
Nebtawyre Mentuhotep III 1997–1991

Karajan tengah[sunting | sunting sumber]

Dinasti karolas[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Amenemhat I 1991–1962
Senusret I (Sesostris I) 1971–1926
Amenemhat II 1929–1895
Senusret II (Sesostris II) 1897–1878
Senusret III (Sesostris III) 1878–1860
Amenemhat III 1860–1815
Amenemhat IV 1815–1807
Sobekneferu pirangon wanita 1807–1803

Mangsa pertengahan kapindho[sunting | sunting sumber]

Dinasti katelulas[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Sekhemre Khutawy Sobekhotep utawa Wegaf 1803–1799 4 taun
Sekhemkare
Amenemhat 1795–1792
Sehetepre  ? –1790
Iufni  ?
Seankhibre  ?
Semenkare  ?
Sehetepre  ?
Sewadjkare  ?
Nedjemibre 7 wulan  ?
Sobekhotep I  ?
Renseneb 4 wulan c. 1775
Hor c. 1775
Sedjefakare c. 5 tekan 7 taun.
Sekhemre Khutawy Sobekhotep c. 1767
Khendjer Minimum 4 taun 3 wulan c. 1765
Imyremeshaw  ?
Antef V  ?
Sobekhotep III 4 taun 2 wulan c. 1755
Neferhotep I 11 taun 1751–1740
Sobekhotep IV 10 utawa 11 taun 1740–1730
Sobekhotep V c. 1730
Wahibre Ibiau 10 taun 8 wulan c. 1725–1714
Merneferre Ai 23 taun 8 wulan c. 1714–1691
Merhetepre Ini 2 taun 2 wulan  ?
Seankhenre Sewadtjew  ?
Mersekhemre Ined  ?
Sewadjkare Hori  ?

Dinasti kapatbelas[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Nehesy - c. 1705
Khakherewre ? -  ?
Nebefawre - c. 1704
Sehebre ? -  ?
Merdjefare - c. 1699
Sewadjkare ? -  ?
Nebdjefare - c. 1694
Webenre ? -  ?
 ? -  ?
—djefare ? -  ?
—webenre - c. 1690

Dinasti kalimalas[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Sheshi 1674- ?
Yakubher -  ?
Khyan - 30-40 taun
Apepi I - 40 taun utawa luwih
Khamudy -  ? -1535

Dinasti kaenembelas[sunting | sunting sumber]

Nomen (Praenomen) Keterangan Taun
Djehuty (Sekhemresementawy) 3 taun
Sobekhotep VIII (Sekhemresewosertawy) 16 taun
Neferhotep III (Sekhemresankhtawy) 1 taun
Mentuhotepi (Sankhenra) 1 taun
Nebiryraw I (Sewadjenra) 26 taun
Nebiryraw II 3 wulan?
– (Semenra) 1 taun?
Bebiankh (Sewoserenra) 12 taun
– (Sekhemreshedwaset) 3 wulan?

Dinasti kapitulas[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Rahotep Sekhemrewahkhaw - 1650- ?
Intef V the Elder - 3 taun
Antef VI Sekhemrewepmaat -  ?
Antef VII Nubkheperre -
Intef VIII Sekhemreherhermaat - -
Sobekemsaf II Sekhemrewadjkhaw - -
Thuty - 1 taun
Mentuhotep VI - 1 taun
Nebiryerawet I - 6 taun
Nebiryerawet II -  ?
Semenmedjatre -  ?
Seuserenre - 12 taun
Shedwast -  ?
Intef VII - 3 taun utawa luwih
Tao I the Elder (ie: Senakhtenre) - c. 1558
Tao II the Brave - c. 1558-1554
Kamose - 1554-1549

Karajan anyar[sunting | sunting sumber]

Dinasti kawolulas[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Ahmose I, Ahmosis I - 1550-1525
Amenhotep I - 1525-1504
Thutmose I - 1504-1492
Thutmose II - 1492-1479
Thutmose III - 1479-1425
Hatshepsut pirangon wanita 1473-1458
Amenhotep II - 1427-1400
Thutmose IV - 1400-1390
Amenhotep III - 1390-1352
Amenhotep IV/Akhenaten - 1352-1336
Smenkhkare - 1338-1336
Tutankhamun - 1336-1327
Kheperkheprure Ay - 1327-1323
Horemheb mantan jendral lan penasehat Tutankhamun 1323-1295

Dinasti kasangalas[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Ramesses I - 1295-1294
Seti I - 1294-1279
Ramesses II the Great - 1279-1213
Merneptah/Mineptah - 1213-1203
Amenemses - 1203-1200
Seti II - 1200-1194
Merneptah Siptah - 1194-1188
Twosret pirangon wanita 1188-1186

Dinasti karongpuluh[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Setnakhte - 1186-1183
Ramesses III - 1183-1152
Ramesses IV - 1152-1146
Ramesses V - 1146-1142
Ramesses VI - 1142-1134
Ramesses VII - 1134-1126
Ramesses VIII - 1126-1124
Ramesses IX - 1124-1106
Ramesses X - 1106-1102
Ramesses XI - 1102-1069

Mangsa pertengahan katelu[sunting | sunting sumber]

Dinasti kaselikur[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Nesbanebdjed I - 1069-1043
Amenemnisu - 1043-1039
Psusennes I - 1039-991
Amenemope - 993-984
Osorkon the Elder - *( Osochor ) 984-978
Siamun - 978-959
Psusennes II - 959-945

Dinasti karolikur[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Shoshenq I - 945-924
Osorkon I - 924-889
Shoshenq II - 890-890/889
Takelot I - 889-874
Harsiese - 875-862
Osorkon II - 874-834
Shoshenq III - 834-795
Shoshenq IV - 795-782
Pami - 782-776
Shoshenq V - 776-740
Osorkon IV - 740-720

Dinasti katelulikur[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Takelot II - 837-813
Pedubast - 826-801
Iuput I - 812-811
Shoshenq VI - 801-795
Osorkon III - 795-767
Takelot III - 773-765
Rudamun - 765-762
Iuput II - 762-728

Libu[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Inamunnifnebu - 805-795
 ? - 795-780
Niumateped - 780-755
Titaru - 763-755
Ker - 755-750
Rudamon - 750-745
Ankhor - 745-736
Tefnakht - 736-732

Dinasti kapatlikur[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Tefnakhte - 732-725
Bakenrenef (Bocchoris) - 725-720

Mangsa akir[sunting | sunting sumber]

Dinasti kaselawé[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Piye - 752-721
Shabaka - 721-707
Shebitku - 707-690
Taharqa - 690-664
Tantamani - 664-656

Dinasti kanemlikur[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Necho I - 672664 SM
Psamtik I - 664610 SM
Necho II - 610595 SM
Psamtik II - 595589 SM
Wahibre - 589570 SM
Ahmose II - 570526 SM
Psammetichus III - 526525 SM

Dinasti kapitulikur[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Cambyses II - 525521 SM
Smerdis Pangrampas Kuwasa - 522521 SM
Darius I kang Agung - 521486 SM
Xerxes Agung - 486465 SM
Artabanus sang Hirkania - 465464 SM
Artaxerxes I Dawa Tangané - 464424 SM
Xerxes II - 424423 SM
Sogdianus - 424423 SM
Darius II 424404 SM

Dinasti kawolulikur[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Amyrtaeus - 404398 SM

Dinasti kasangalikur[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Nefaarud I - 398393 SM
Psammuthes - 393 SM
Hakor (Achoris) - 393380 SM
Nefaarud II - 380 SM

Dinasti katelungpuluh[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Nectanebo I - 380362 SM
Teos saka Mesir - 362360 SM
Nectanebo II - 360343 SM

Dinasti katelungpuluh siji[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Artaxerxes III - 343338 SM
Artaxerxes IV Arses - 338336 SM
Khabbabash - 338335 SM
Darius III Codomannus - 336332 SM

Dinasti Argead[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Alexander Agung Macedonia nguwasani Persia lan Mesir 332323 SM
Philip III Arrhidaeus - 323317 SM
Alexander IV saka Masedon - 317309 SM

Dinasti Ptolemeus[sunting | sunting sumber]

Jeneng Keterangan Taun
Ptolemeus I Pamabuk mudhun tahta taun 285 SM; tilar donya taun 283 SM 305285 SM
Berenisius I garwané Ptolemy I  ?-285 SM
Ptolemeus II Philadelphos - 288246 SM
Arsinoe I garwané Ptolemy II 284/81-ca. 274 SM
Arsinoe II garwané Ptolemeus II 277-270 SM
Ptolemeus III Euergetes I - 246222 SM
Berenisius II garwané Ptolemy III 244/3-222 SM
Ptolemeus IV Filopator - 222204 SM
Arsinoe III garwané Ptolemy IV 220-204 SM
Ptolemeus V Epiphanes - 204180 SM
Cleopatra I garwané Ptolemeus V 193-176 SM
Ptolemeus VI Filometor tilar donya 145 SM 180164 SM
Cleopatra II garwané Ptolemy VI 173-164 SM
Ptolemeus VIII Euergetes II - 171163 SM
Ptolemeus VI Dilometor - 163-145 SM
Cleopatra II - 163-127 SM
Ptolemeus VII Neos Philopator - 144-145 SM
Ptolemeus VIII Euergetes II - 145-131 SM
Cleopatra III garwa nomer loro Ptolemeus VIII 142-131 SM
Ptolemeus Memphitis - 131 SM
Ptolemeus VIII Euergetes II - 127-116 SM
Cleopatra III - 127-107 SM
Cleopatra II - 124-116 SM
Ptolemeus IX Soter II tilar donya 80 SM 116110 SM
Cleopatra IV - 116-115 SM
Ptolemeus X Alexander I tilar donya 88 SM 110109 SM
Ptolemeus IX Pemabuk II - 109107 SM
Ptolemeus X Alexander I - 10788 SM
Ptolemy IX Pamabuk II - 8881 SM
Berenisius III - 81-80 SM
Ptolemeus XI Alexander II - 80 SM
Ptolemeus XII Neos Dionysos (Auletes) - 8058 SM
Cleopatra V Tryphaena garwané Ptolemeus XII, ibu Berenice IV  ?-57 SM
Cleopatra VI putri Ptolemeus XII  ?-58 SM
Berenice IV putri Ptolemy XII 5855 SM
Ptolemeus XII Neos Dionysos - 5551 SM
Cleopatra VII Cleopatra sing paling misuwur 5130 SM
Ptolemy XIII sadulur lanang Cleopatra VII 5147 SM
Arsinoe IV - 48-47 SM
Ptolemeus XIV - 4744 SM
Ptolemeus XV Caesarion - 4430 SM

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  • Sir Alan Gardiner Egyptian Grammar: Being an Introduction to the Study of Hieroglyphs, Third Edition, Revised. London: Oxford University Press, 1964. Excursus A, pp. 71-76.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Daftar_pirangon&oldid=820438"