Canon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Canon Inc.
(キャノン株式会社)
Jenis Publik
TYO: 7751
NYSE: CAJ
Industri Elektronik konsumen
Genre Elektronik
Didirikan Tokyo, Jepang (10 Agustus 1937)
Kantor pusat Flag of Jepang Ōta, Tokyo, Jepang
Daerah layanan Seluruh Dunia
Tokoh penting Fujio Mitarai
(Ketua dan CEO)
Produk Kamera SLR, kamera biasa, kamera digital, camcorder, pencetak, scanner, lensa, LCD, instrumen oftalmik, kepala magnetik, motor mikro
Pendapatan Decrease ¥3,557 triliun (2011)[1]
Laba usaha Decrease ¥378,071 milyar (2011)[1]
Laba Increase ¥248,630 milyar (2011)[1]
Jumlah aset Decrease ¥3,930 triliun (2011)[1]
Jumlah ekuitas Decrease ¥2,551 triliun (2011)[1]
Karyawan 198.307 (2011)[2]
Divisi Unit Bisnis Kantor, Unit Bisnis Konsumen, Unit Bisnis Industri lan liyané
Situs web www.canon.com

Canon Inc. (diwaca ké-nèn, IPA:ˈkænən, Basa Jepang: キヤノン株式会社), ana ing Tokyo, yakuwi perusahaan Jepang kang produké kuwi khususé gambar lan optik, kayata kamera, mesin fotokopi lan printer komputer.

Kantor Pusat Canon

Perusahaan iki dibangun ing taun 1933 jenengé 精機光学研究所 (Seiki-kougaku-kenkyuujo utawa Laboratorium Peralatan Optik Presisi) dening Yoshida Goro lan adik iparé Uchida Saburo lan dibiyayani Takeshi Mitarai, kanca cedhaké Uchida. Tujuwané awal dibanguné kuwi supaya bisa nganakaké riset ning bab pengembangan kamera berkualitas. Sasi Juni 1934 Kwanon, piranti pisanan kang diproduksi, dijenengi kaya kuwi amarga njupuk asmané Dewi welas asih Buddha. Ning taun sawisé perusahaan iki ngubah jeneng dadi Canon amarga katon luwih modern tinimbang jeneng sadhurungé.

Saingan utamané perusahaan iki kuwi kayata Nikon, Konica Minolta, Leica, Pentax, Olympus, Sony, Epson, Kodak, Hewlett-Packard lan Xerox.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Canon ing Wikimedia Commons.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Canon&oldid=836254"