Canon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Canon Inc.
(キャノン株式会社)
Jinis Publik
TYO: 7751
NYSE: CAJ
Indhustri Elektronik konsumen
Genre Elektronik
Diadegaké Tokyo, Jepang (10 Agustus 1937)
Kantor pusat Flag of Jepang Ōta, Tokyo, Jepang
Dhaérah layanan Seluruh Dunia
Tokoh wigati Fujio Mitarai
(Ketua dan CEO)
Prodhuk Kamera SLR, kamera biasa, kamera digital, camcorder, pencetak, scanner, lensa, LCD, instrumen oftalmik, kepala magnetik, motor mikro
Pametu Decrease ¥3,557 triliun (2011)[1]
Bathi Decrease ¥378,071 milyar (2011)[1]
Bathi Increase ¥248,630 milyar (2011)[1]
Gunggung asèt Decrease ¥3,930 triliun (2011)[1]
Gunggung ekuitas Decrease ¥2,551 triliun (2011)[1]
Karyawan 198.307 (2011)[2]
Divisi Unit Bisnis Kantor, Unit Bisnis Konsumen, Unit Bisnis Industri lan liyané
Situs wèb www.canon.com

Canon Inc. (diwaca ké-nèn, IPA:ˈkænən, Basa Jepang: キヤノン株式会社), ana ing Tokyo, yakuwi perusahaan Jepang kang produké kuwi khususé gambar lan optik, kayata kamera, mesin fotokopi lan printer komputer.

Kantor Pusat Canon

Perusahaan iki dibangun ing taun 1933 jenengé 精機光学研究所 (Seiki-kougaku-kenkyuujo utawa Laboratorium Peralatan Optik Presisi) dening Yoshida Goro lan adik iparé Uchida Saburo lan dibiyayani Takeshi Mitarai, kanca cedhaké Uchida. Tujuwané awal dibanguné kuwi supaya bisa nganakaké riset ning bab pengembangan kamera berkualitas. Sasi Juni 1934 Kwanon, piranti pisanan kang diproduksi, dijenengi kaya kuwi amarga njupuk asmané Dewi welas asih Buddha. Ning taun sawisé perusahaan iki ngubah jeneng dadi Canon amarga katon luwih modern tinimbang jeneng sadhurungé.

Saingan utamané perusahaan iki kuwi kayata Nikon, Konica Minolta, Leica, Pentax, Olympus, Sony, Epson, Kodak, Hewlett-Packard lan Xerox.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Canon ing Wikimedia Commons.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Canon&oldid=836254"