Cahkwé

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cakue

Cahkwé utawa cakwé utawa cakue yaiku sawijining panganan saka Tiongkok kang digawe saka glepung, ragi, soda, amonium bikarbonat, lan uyah.[1] Adonan yen wis ngembang digawe kaya tongkat kang dawane watara 15-20 centimeter banjur tongkat loro mau didhèmpétake.[1] Yen digoreng dhawane kurang luwih 25 cm lan wernane cokelat.[1] Cahkwé mujudake dialèk Hokkian kang tegese dhemit kang digorèng.[2] Cahkwe wiwit kawentar ing jaman Dinasti Song. Dhèk jaman semana, Jendral Yue Fei kang kawentar awit rasa nasionalisme mati jalaran didakwa Perdana Menteri Qin Kuai. Matine Yue Fei ndadekake para warga ngamuk lan ndakwa Qin Kuai minangka wong kang khianat.[2] Ana wong kang sengit marang Qin Kuai nggawe modhel manungsa saka glepung kang nggambarake Qin Kuai lan bojone, didadekake siji, banjur digoreng lan dipangan.[2] Biyen panganan iki diarani Yu–Zha (goreng nganggo lenga) Chin Kuai, banjur diringkes dadi Yu Zha Kuai (Hokkian: Yu Tjah Kwee), Tjah kwee utawa Yutiao (Mandarin). [2] Sawijining varian panganan saka cahkwé yaiku odading (kuweh kang wujude kaya bantal). Rasane legi, dene cahkwe rasane gurih. Ing Jawa Tengah, panganan iki diarani bolang-baling.[3]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)Asal usul makanan kecil Tjah Kwei
  2. ^ a b c d (id)Cahkwe / Cakue ing Kaskus (17 Agustus 2011)
  3. ^ (id)Cakwe, Kalimantan Barat
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cahkwé&oldid=832107"