Bonang, Demak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kecamatan Bonang
Bonang.jpg
Peta lokasi Kecamatan Bonang
Provinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Demak
Jembar wewengkon 8.324 ha
Cacah pedunung 98.839
 - Kapadhetan - jiwa/km²
Desa/kelurahan 21 desa

Kecamatan Bonang iku salah siji kecamatan ing kabupaten Demak, provinsi Jawa Tengah, Indonesia. Kecamatan iki dumunung ana ing pesisir Segara Jawa lan ing tlatah pasisir ana sawijining Papan kanggo lélang iwak yaiku TPI Morodemak. Kanthi pedunung sing cacahé 98.839 jiwa kuwi kecamatan Bonang minangka kecamatan sing paling akèh nomer loro cacahing pedunung ing Kabupaten Demak.

Miturut data saka Badan Pusat Statistik taun 2006 gunggung produksi resik tanduran pari ngancik 49.522 ton. Saliyané tanduran pari ing Kecamatan Bonang akèh tinandur jagung, ketéla, ketéla rambat, kacang brol, kacang ijo, lan kedelé. Produk lan barang sing diasilaké saka industri gedhé/sedheng, cilik, lan rumah tangga antara liya industri ès, trasi, pengeringan/presto/pengasapan iwak, roti, sandhangan/konvèksi.

Kecamatan iki wewatesan :

ing sisih lor karo: Segara Jawa
ing sisih kidul karo: ---
ing sisih kulon karo: ---
ing sisih wétan karo: ---

Desa-Desa[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bonang,_Demak&oldid=805358"