Bob Hasan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bob Hasan
Bob Hasan

Mangsa jabatan
16 Maret 1998 – 21 Mei 1998
Pejabat sadurungé Tungki Ariwibowo
Pengganti Rahardi Ramelan

Lair 1931
Flag of Belanda Semarang, Jawa Tengah, Hindia Belanda
Kabangsan Indonesia
Agama Islam

Mohammad (Bob) Hasan (lahir tahun 1931 ing Semarang).[1] Bob Sadino iku salah sijiné pengusaha lan nate mengku jabatan minangka Menteri Perindustrian dan Perdagangan Indonesia ing Kabinet Pembangunan VII.[1] Bob Hasan iku warga Indonèsia katurunan Tionghoa.[1] Bob Hasan ngugemi agama Islam. [1]Jeneng liyané Bob Hasan yaiku The Kian Seng.[2] Wiwit cilik, Bob Hasan wis dirumati lan dadi anak angkat Jenderal Gatot Subroto.[1] Jeneng Bob Hasan misuwur amarga bisnis kayu-kayuan kang ditegori saka alas-alas tropis.[1]

Bob Hasan uga tau dadi ketuwa PASI (Persatuan Atletik Seluruh Indonesia), lan IAAF (International Associations of Athletic Federation). [1] Bob hasan tau éntuk penghargaan prestisius Kalpataru ing taun 1997, ananging Bob Hasan uga diarani ngrusak lingkungan karo pihak liyané.[1] Bob Hasan tau dipenjara ing penjara Nusakambangan.[1] Bob Hasan iku salah sijiné pengusaha lan mantan Menteri Perindustrian dan Perdagangan ing jamane Kabinet Pembangunan VII nalika taun 1998.[1] Saliyané dadi pengusaha, Bob uga aktif ing bidang olahraga.[1] Bob isih dipercaya dadi pemimpin Pengurus Besar Persatuan Atletik Seluruh Indonesia (PB PASI) nganti taun 2008.[1] Bob nyekel jabatan nganti pitung taun wiwit taun 1976.[1] Bob Hasan uga tau dadi ketuwa PASI (Persatuan Atletik Seluruh Indonesia) lan IAAF (International Associations of Athletic Federation). [1]


Chatetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)
  2. ^ (id)tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bob_Hasan&oldid=832279"