Belenggu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Belenggu
Belenggu.jpg
Pangarang Armijn Pane
Negara Indonesia
Basa Indonesia
Tipe Roman
Penerbit Dian Rakyat
Tanggal terbit 2006 (kapisan 1940)
Cacahing kaca 150 kaca
ISBN ISBN 979-523-048-8

Belenggu (ing basa Jawa 'belog' utawa 'kecrèk') kuwi sawijining novel roman klasik modèrn anggitan Armijn Pane lan diterbitaké déning Dian Rakyat ing taun 1940. Cithakan ka rongpuluh ing taun 2006. Buku iki naté ditulak déning Balai Pustaka, nanging liyané dicacad uga dialem déning para sastrawan liyané, antara liya déning L.K. Bohang, H.B. Jassin lan S.Takdir Alisjahbana.

Sinopsis[sunting | sunting sumber]

Ana 3 tokoh sentral jroning novel iki yaiku: dr. Sukartono (Tono), Tini (bojoné Tono), lan Yah utawa Siti Rohayah.

Tono kuwi dokter kang genit lan sering tumindak kurang susila marang pasien-pasiené saéngga bojoné ngrasa dilirwakaké lan males kanthi sikap kang ora migatèkaké.

Tono banjur kekancan karo Yah kang wiwitané ngaku minangka Ny. Eni. Yah tibané kancané Tono wektu isih cilik, lan mendhem rasa tresna marang Tono, saéngga Yah banjur nyoba narik atiné Tono. Nanging Yah kuwi rupané penyayi kang diérami déning Tomo yaiku Siti Hayati.

Pungkasan crita tresna segitelu iki pancèn nyedhihaké. Ora ana siji-sijia kang bisa ngéntukaké Tono, lan para wanita kang nresnani Tono mau mutusaké bakal ngeculaké Tono.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Belenggu&oldid=813987"