Basel-Landschaft

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Basel-Landschaft
Lambang Kanton Basel-Country
Peta Swiss nuduhaké Kanton Basel-Country
Ibu kutha Liestal
Wilayah 518 km² (Peringkat ke-18)
Titik paling dhuwur Hinteri Egg 1169 m
Cacah pedunung (2006) 269.638 (Peringkat ke-10)
521 /km²
Bergabung 1501
Singkatan BL
Basa Jerman
Eksekutif Regierungsrat (5)
Legislatif Landrat (90)
Kuthamadya 86 buah
Distrik 5 Bezirke
Situs resmi www.BL.ch
Peta Kanton Basel-Country

Kanton Basel-Negeri (basa Jerman: Swara Basel-Landschaft, basa Prancis: Bâle-Campagne, basa Italia: Basilea Campagna, basa Romansh: Basilea-Champagna) yaiku sawijining kanton ing Swiss kang ndhuweni jembar wewengkon 518 km² lan populasi 261.400 jiwa (2003). Kanthi ndhuweni ibu kutha Liestal.Uga miggunakake basa Jerman.

Kotamadya[sunting | sunting sumber]

Distrik Arlesheim

Distrik Laufen

Distrik Liestal

Distrik Waldenburg

Distrik Sissach

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Basel-Landschaft ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basel-Landschaft&oldid=855337"