Basa Georgia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Georgia
ქართული Kartuli
Dianggo ing: Georgia, Iran, Azerbaijan, Turki, Rusia
Cacahing penutur: 4 juta[1]
Rumpun basa: Kaukasia Kidul
 Georgia
 
Sistém panulisan: Alfabet Georgia 
Status basa
Basa resmi ing: Flag of Georgia.svg Georgia
Diatur déning: no official regulation
Kodhe Basa
ISO 639-1: ka
ISO 639-2: geo (B)  kat (T)
ISO 639-3: kat

Basa Georgia iku basa utama ing Georgia, sawijining negara republik ing Kaukasia lan pamicarané kira-kira gunggung 4 juta jiwa, sing kasebar ing Georgia, Iran, Azerbaijan, Turki, lan Rusia. Basa Georgia ditulis nganggo aksara mkredeli.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Glanville Price, Encyclopedia of the Languages of Europe, p. 80


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Georgia&oldid=827700"