Atlas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta donya saka atlas modern kapisan dèning Ortelius - Theatrum Orbis Terrarum (1570).

Atlas yaiku kumpulan peta kang didadèkakéé siji sakjroning wujud buku, uga ana kang wujudé multimedia. Atlas uga bisa ngandut wacana geografi, wates negara, statisik geopolitik, sosial, agama, lan ekonomi.Buku pisanan kang kasebut atlas digawé adidasar saka kasil itungan ing Claudius Ptolemaeus, ilmuwan kang nyinauni babagan geografi lan kerja ing Aleksandria ing taun 150SM] [1]. Cétaan kapisan di édaraké ana ing Bologna ing tahun 1477 lan ndhuwèni 27 peta [1] . Ilmuwan kang mastègaké bener lan salahé gambar péta-péta kasebut asalé saka peta asli kang digawé Ptolomaeus utawa digawé ilmuwan ing abad tengahan adidasar tulisan Ptolomaues. Kapisanan ing tahun 1544, akèh wong kang pada ngawé péta uga ana sankut pauté ing sakjroning dagang polowija antara Roma lan Venesia[1] .

Abraham Ortelius misuwur amarga ngawé atlas modern ing taun 20 Mei 1570. Karyané kang judul Theatrum Orbis Terrarum, ingjroning ana 53 péta kang ana negara-negara ing donya [1]. Sakjroning,ngunakaké istilah "atlas" ora dimumpangataké nganti taun 1595. Banjur Gerardus Mercator nyebaraké karyané, kanthi judul Atlas, Sive Cosmographicae Meditationes De Fabrica Mundi (Atlas, utawa artine saka donya) (Duisburg, 1585-1595) [1] .

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id) [Arkola.2001.Atlas Indonesia dan Dunia.Jakarta:Putra Aloka.hal 63.ISBN 897-986-786-8].
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Atlas&oldid=829832"