Claudius Ptolemaeus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Konsep artis jaman pertengahan saka Claudius Ptolemaeus

Claudius Ptolemaeus (basa Yunani: Κλαύδιος Πτολεμαῖος; 90168), iku sawijining ahli geografi, astronom, lan astrolog sing urip ing jaman Helenistik ing provinsi Romawi, Aegyptus.

Ptolomaeus iku pengarang sawetara risalah ngèlmiah, telung ing antarané mengko bakal nduwé peranan wigati ing perkembangan keilmuwan Islam lan Eropa. Sing kapisan iku risalah astronomi sing ditepangi Almagest (ing basa Yunani Η μεγάλη Σύνταξις , "Risalah Gedhé"). Sing kapindho Geographia, iki isiné dhiskusi tliti perkara kawruh geografi Helenistik. Sing kaping telu iku risalah astrologi sing diarani Tetrabiblos (Patang buku) ing endi Ptolemeus nyoba ngadhaptasi astrologi horoskop menyang filosofi alam Aristotelian.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.