Aswatama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Aswatama

Aswatama iku putrane Drona lan Dewi Wilutama. Wiwit cilik Aswatama ditinggal dening ibune. Aswatama kalatih dening Drona kaya dene Pandhawa lan Kurawa. Dheweke entuk pusaka panah sekti seka ramane, yaiku Panah Cundamanik.

Ing perang Bharatayudha, Aswatama ngerti pokale Prabu Salya kang mbela Pandhawa nalika dadi kusire Adhipati Karna. Dheweke nyoba lapur marang Duryodhana, ananging raja Astina iki ora percaya. Aswatama minggat seka Kurusetra.

Ing pungkasane Bharatayudha, Aswatama sesidheman mlebu ing kraton. Dheweke mateni kabeh anak-bojone Pandhawa kang isih urip. Pas arep mateni Parekesit, anake Abimanyu iki mancal keris kang banjur mateni Aswatama.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aswatama&oldid=805022"