Pancala

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Wonten ing wiracarita Mahabharata, Pancala punika minangka kerajaan Wangsa Paurawa, saking sisih ler inggih punika Himalaya dumugi sisih kidul Charmanwati. Wonten ing sisih kilenipun wonten Krajaan Kuru, Surasena kaliyan Matsya, menawi wonten sisih wetanipun punika alas Naimisha. Saklajengipun Pancala dipun perang dados kalih, inggih punika Pancala Kidul kaliyan Pancala Ler. Pancala Kidul punika minangka pusatipun Pancala ingkang dipun pimpin Raja Drupada-marasepuhipun para Pandawa. Dene Pancala Ler punika dipun pimpin dening Aswatama-putranipun Drona. Drupada kaliyan Drona sejatosipun kekancan, ananging dados lawan. Kekalih kerajaan punika dipun watesi dening lepen Gangga.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pancala&oldid=835143"