Apollo 11

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Apollo 11 iku misi jaban angkasa mawa awak pisanan sing kasil nggawa manungsa menyang Bulan lan bali kanthi slamet. Apollo 11 minangka salah siji saka proyèk NASA. Apollo 11 diluncuraké tanggal 16 Juli 1969 nganggo rokèt Saturn V lan ndharat ing bulan tanggal 20 Juli ing taun iku uga. Wektu ndharat ing bulan, pesawat jaban angkasa iki diawaki déning Neil Armstrong, Edwin Aldrin, lan Michael Collins.

Apollo 11 mujudaké ambisi presiden Amérika Sarékat wektu semana, John F. Kennedy, yaiku "maburaké manungsa menyang bulan lan bali menyang bumi kanthi slamet".


Sadurungé:
Apollo 10
Program Apollo Sawisé:
Apollo 12

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Apollo_11&oldid=821481"