Ansgar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ansgar

Sawijining panggambaran St. Ansgar saka Gréja Trinitatis, ing Hamburg, Jerman
Rasuk saka Lor
Miyos 8 September 801
Amiens
Séda 3 Februari 865 (umur 63)
Bremen
Dipun urmati ing Gereja Orthodox Wétan,
Katulik Roma,
Gréja Lutheran,
Gréja Anglikan
Dinten pèngetan 3 Pebruari
Atribut nyandhang klambi uskup agung kanthi model Gréja

Santo Ansgar, Anskar utawa Oscar, (Corbie, 8 September 801 – 3 Februari 865*, ing Bremen) iku Uskup Agung Hamburg-Bremen. Dhèwèké dikanonisasi déning Paus Nikolas I.

Ansgar lair ing Amiens, Prancis.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  • Cithakan:Schaff-Herzog
  • Pryce, Mark. Literary Companion to the Festivals: A Poetic Gathering to Accompany Liturgical Celebrations of Commemorations and Festivals. Minneapolis: Fortress Press, 2003.
  • Tschan, Francis J. History of the Archbishops of Hamburg-Bremen. New York: Columbia University Press, 1959.
  • Wood, Ian. The Missionary Life: Saints and the Evangelisation of Europe, 400 – 1050. Great Britain: Longman, 2001.
  • Life of Ansgar
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Ansgar ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ansgar&oldid=836710"