Anmyeondo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pulau Anmyeon

Anmyeondo (안면도) yaiku sawijining pulo cilik kang ana ing Kabupaten Taean, propinsi Chungcheong Selatan, ing sisih kulon pesisir Semenanjung Korea.[1] Pulo iki yaiku pulo kng paling amba kaping 6 ing Korea.[2] Anmyeon ateges turu damè (安眠) dihubungake karo daratan utama Korea kanthi sebuah jembatan.[1] Pulau Anmyeondo dumunung ing bageyan kidul taman nasional laut Taean lan ambane 90,3 km² kanthi jumlah penduduk 13.570 jiwa kang akehe nyambut gawe minangka nelayan lan petani.[1] Para nelayan akeh kang gawe uyah ing pesisir pante.[1]

Pulau Anmyeon wis dikenal kawit jaman Dinasti Goryeo (935-1397) nalika kayu pinus saka pulo iki digunakake kanggo mbangun istana, kuil lan kapal.[1] Kayu pinus saka pulo iki uga digunakake ing renovasi Istana Gyeongbok nalika taun 1860-an.[1]


Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f Kang, Woon-gu (Autumn 2002). "The Sleeping Island Awakes: Anmyeondo's Past and Future". Koreana 16: 56-61. http://koreana.kf.or.kr/viewPdf.asp?filename=2002_AUTUMN_E054.pdf.
  2. ^ (en)Anmyeondo Island, visitkorea. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.

Cithakan:Geografi-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anmyeondo&oldid=831260"