Geumsan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupaten Geumsan

Geumsan (금산군) yaiku sawijining kabupaten kang dumunung ing sisih paling kidul Propinsi Chungcheong Kidul, Korea Kidul.[1] Geumsan dadi penghubung antarane wilayah Yeongnam lan Honam. Dhaerah iki dikenal minangka pusat perkebunan ginseng kang paling gedhe ing Korea.[1]

Ginseng Geumsan[sunting | sunting sumber]

Geumsan minangka penghasil ginseng ing Korea lan wis suwe dadi komoditas ekspor Korea amarga kuwalitase kang apik.[1] Wilayah Geumsan kasusun saka dataran tinggi minangka tegal kang apik kanggo nandur ginseng.[1] Geumsan mroduksi pirang-pirang jinis ginseng ing antarane yaiku ginseng banyu (susam), baeksam (ginseng putih), ginseng abang (hongsam) lan taegeuksam.[1]

Festival Ginseng Geumsan[sunting | sunting sumber]

Festival Ginseng Geumsan yaiku festival kang dianakake saben setaun kanggo mromosekake kutha Geumsan lan produk ginsenge.[2] Festival iki dianakake sepuluh dina sawise dina raya Chuseok.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e Kim, Mi-ok (Winter 2000). "Geumsan Ginseng and Herbal Market". Koreana 14: 65-69. http://koreana.kf.or.kr/pdf_file/2000/2000_WINTER_E064.pdf.
  2. ^ (en)Geumsan Insam(Ginseng) Festival, visitkorea. Diundhuh 29 Mei 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Geumsan&oldid=831608"