Ankylosaurus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ankylosaurus
Ankylosaurus.jpg
Ankylosaurus
Klasifikasi Ilmiah
Regnum: Animalia/Sato Kewan
Filum: Chordata
Kelas: Sauropsida
Ordo: Ornithischia
Genus: Ankylosaurus

Fisik[sunting | sunting sumber]

Ankylosaurus iku dinosaurus sing duwé panjagan alami yaiku duwé eri landhep kang gedhé-gedhé. Kéwan kuno-makuno iki duwé sikil cacah papat, sing mburi luwih gedhé, gulune cendhak, duwé cumplung sing amba ning polo kang cilik. Kéwan iki diarani Ankylosaurus déning Barnum Brown taun 1908.

Ukuran[sunting | sunting sumber]

  • Dawa: ± 7.5 nganti 10.7 meter
  • Amba: ± 1.8 meter
  • Dhuwur: ± 1.2 meter
  • Abot: ± 3 nganti 4 ton
Untu Ankylosaurus.jpg

Masa Urip[sunting | sunting sumber]

Ankylosaurus iku jinising ankylosaurids kang pungkasan sing paling gedhé. Urip ing akhir jaman Cretaseus watara 70 - 65 yuta taun kepungkur. Ankylosaurus lan kabèh dinosaurus kejabamanuk manukan punah ing zaman Cretaceus-Tersier utawa ± 65 yuta taun kepungkur.

Panemon Fosil[sunting | sunting sumber]

Fosil Ankylosaurus ditemoake ing Montana (Amerika Serikat) sarta ing Alberta (Kanada) ning jejak-jejak kewan iki ana ing Sukre (Bolivia).

Pirsani Uga[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ankylosaurus&oldid=805108"