Ahmad Jabari

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ahmad Jabari
Lair Ahmad Said Khalil al-Jabari
1960
Kota Gaza, Jalur Gaza
Pati 14 November 2012 (umur 52)
Jalur Gaza
Jalaran pati Serangan udara militer Israel
Kabangsan Palestina
Alma mater Universitas Islam Gaza
Misuwur bab Serangan lintas perbatasan Hamas 2006
Agama Islam
Karier militer
Pangabdian [[Image:{{{4}}}|25px]], (Hamas)
Dinas/cabang Brigadir Izz ad-Din al-Qassam
Perang Intifada Kedua

Ahmad Said Khalil al-Jabari (Basa Arab: أحمد الجعبري‎; ‎ 1960 – 14 November 2012) yaiku wong militan lan aktivis politik Palestina sing njabat dadi komandan militer Hamas. Jabari kakenal dadi pemimpin ing pajerone njumukalih Jalur Gaza teka Hamas lan penembakan roket Qassam marang Israel.

Lahir ing distrik Shuja'iyya, Kota Gaza, Jabari nyinauni sejarah ing Universitas Islam Gaza. Ing kana, ia aktif ing kegiatan politik. Ia kagabung karo partai sayap kiwa Fatah, sing nyeruake perjuangan senjata kanggo ngelawan Israel. Ing taun 1982, ia dicekel pihak berwenang Israel lan dipenjara selawase 13 taun. Sakwise bebas, ia ninggalake Fatah lan gabung karo Hamas. Jabari terlibat ing jeronr sayap militan partai.

Pada tahun 2002, Jabari dadi kepala operasional teka sayap militan Hamas nggantiake Mohammad Deif. Ing jero posisi iki, Jabari dadi pejabat duwur ing pajerone pimpinan politik Hamas. Ia uga sing ngadeke Asosiasi Nur, sing nduweni karep kanggo mbantu "martir lan tahanan" Palestina.[1]

Ing tanggal 14 November 2012, Jabari karo putrane mati ing sawijine serangan udara sing diluncurke Israel ing Jalur Gaza.[2]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Shalit swap brings shadowy Hamas man to the fore", Al-Arabiya, 4 November 2011. diaksès tanggal 19 December 2011. 
  2. ^ Levy, Elior. "IDF kills top Hamas commander", 14 November 2012. diaksès tanggal 14 November 2012. 

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata

Cithakan:Palestina-bio-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ahmad_Jabari&oldid=835629"