Agnes Monica

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Agnes Monica
Agnes at AMI 2004.jpg
Latar mburi
Jeneng lair Agnes Monica Muljoto
Lair 1 Juli 1986 (umur 28)
Flag of Indonésia Jakarta, Indonesia
Jinis Musik Pop, R&B, dance, pop rock, soul, hip hop
Perdamelan Penyanyi, aktris, penari, presenter, pencipta lagu, produser rekaman, perancang busana
Instrumèn Vokal, piano
Taun aktif 1992–sekarang
Parusahan rekaman Aquarius Musikindo
Situs resmi www.agnesmonicaofficial.com

Agnes Monica Muljoto (lair ing Jakarta, 1 Juli 1986; umur 28 taun) yaiku salah sawijining penyanyi lan artis wadon ing Indonésia.[1] [2] [3] [4] [5]

Dhèwèké anak ragil saka pasangan Jenny Siswono lan Ricky Suprapto.[1] Dhèwèké duwé mas siji, jenengé Steve Muljoto sing saiki dadi manajeré.[2] Agnes lulusan SD Tarakanita Jakarta, banjur nerusaké sekolah ing SLTP Pelita Harapan. Agnes banjur nerusaké sekolah wonten SLTA Pelita Harapan bar kui terus nerusaké kuliah wonten UPH, nanging kuliahe lagi mlaku rong taun, Agnes wis di D.O amargi kerep dolanan bekel lan mboten niat kuliah, iki sing ora patut diconto saking Agnes Mo.

Agnes Monica miwiti dadi artis nalika isih umur 6 taun, dhèwèké dadi penyanyi cilik. Agnes salah sawijing penyanyi cilik populèr taun 1990-an. Nalika dadi penyayi cilik, dhèwèké duwé telung album, yaiku Si Meong, Yess!, lan Bala-Bala. Sak liyané kuwi, dhèwèké uga dadi pambiwara ning acara tivi kanggo bocah-bocah. Agnes uga njajal dadi ing seni peran. Sinetroné sing kapisan irah-irahané Pernikahan Dini (2001) sing ndadèkaké dhèwèké aktris paramuda paling larang nalika semana.

Taun 2003, Agnes ngetokaké albumé sing kapisan, irah-irahané And the Story Goes, sing ndadèkaké dhèwèké artis populèr kaya nalika dhèwèké isih cilik. Banjur, albumé sing kapindho metu taun 2005, irah-irahané Whaddup A'...?!, dhèwèké ngajak Keith Martin, penyanyi asal Amérika Sarékat kanggo nyanyi bareng. Agnes uga dadi pemain ing drama Asia, The Hospital lan Romance in the White House ning Taiwan.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)Biografi Agnes Monica(dipuntingali 20 Juni 2011)
  2. ^ a b (id)Biografi Agnes Monica(dipuntingali 20 Juni 2011)
  3. ^ (id)Biografi Agnes Monica(dipuntingali 20 Juni 2011)
  4. ^ (id)Agnes Monica(dipuntingali 20 Juni 2011)
  5. ^ (id)Profil Agnes Monica(dipuntingali 20 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Agnes_Monica&oldid=883872"