Abu Hanifah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yuris Muslim
Jaman Moncèr Islam

Jeneng

Abu Hanifah

Lair

699

Pati

767

Aliran/tradisi

Hanafi

Kawigatèn utama

Hukum Islam

Gagasan wigati

Evolusi Yurisprudensi Islam

Mènèhi pengaruh marang

Qatada bin al-Nu'man,[1] Alqama bin Qays,[2]

Kena pengaruh saka

Yurisprudensi Islam, Muhammad bin al-Hasan, Abu Yusuf

Nu’man bin Tsabit bin Zuta bin Mahan at-Taymi (Basa Arab: النعمان بن ثابت), luwing kondhang kanthi sebutan Abu Hanifah, (Basa Arab: بو حنيفة) (miyos ing Kufah, Irak , 80 H / 699 M — séda ing Baghdad, Irak, 148 H / 767 M) mujudaké tokoh sing madeg Mazhab Yurisprudensi Islam Hanafi.

Abu Hanifah uga mujudaké sawijining Tabi'in (generasi langsung sawisé Sahabat Nabi) amarga naté sapatemon karo Anas bin Malik (sahabat Nabi Muhammad SAW) lan ngriwayataké hadits seka Anas lan sahabat liyané.[3]

Imam Hanafi kasebut tokoh pisanan sing nyusun kitab fiqih alandhesan kategorisasi, umpamané kasucèn (thoharoh), sholat, lan liya-liyané. Kategorisasi iki banjur ditiru déning ulama-ulama sing ana sabanjuré, kaya ta Malik bin Anas, Imam Syafi'i, Abu Dawud, Bukhari, Muslim lan liya-liyané.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Imaam Abu Hanifa (R.A.), Biography of One of The Four Great Imaams- I
  2. ^ The Conclusive Argument from God:Shah Wali Allah of Delhi's Hujjat Allah Al-baligha, pg 425
  3. ^ Imam-ul-A’zam Abu Hanifa, The Theologian
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abu_Hanifah&oldid=823029"