Édouard Pierre Marie Chassaignac

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Édouard Pierre Marie Chassaignac (lair ing Paris, 24 Desember 1804 – tilar donya ing Versailles, 26 Agustus 1879 kanthi umur74 taun) inggih menika dokter sarta ahli bedah saking Perancis. [1][2][3]

Biografi[sunting | sunting sumber]

Chassaignac menika nimba kawruh wonten ing sekolah pendidikan kedokteran, kutha Nantes sasampunipun dilajengaken nimba kawruh wonten Paris. Piyambakipun dipunpromosikaken dados doktor nalika taun 1835 sekaliyan kaliyan disertasi babagan patah tulang wonten ing leher tulang paha (femur). Kalih taun sasampunipun piyambakipun dados profesor wonten ing fakultas kasebat.

Piyambakipun nate nyepeng jabatan kados ahli bedah wonten ing Bureaus Central des Hôpitaux sarta wakil presiden saking Société anatomique. Nalika taun 1857 piyambakipun dados presiden saking Société de chirurgie sarta taun 1868 dados anggota Académie de médecine.

Istilah kadokteran[sunting | sunting sumber]

Wonten istilah-istilah kedokteran ingkang namanipun dipunpendhet saking asmanipun Charles Marie, inggih menika:

  • Kaitan Chassaignac. Piranti ingkang wujudipun kados kaitan (cangkolan) ingkang dipun-ginakaken kangge fiksasi nalika trakeostomi.
  • Operasi Chassaignac. Operasi tanpa perdarahan.
  • Paralisis Chassaignac. Rasa sakit pseudoparesis ingkang wonten ing lengan bawah, ingkang ndamel gerak ora kepenak, sarta ndamel paralisis (kelumpuhan).
  • Spatium Chassaignac. Ruangan (spatium) anatomis wataranipun otot pectoralis major kaliyan payudara.
  • Tuberculum Chassaignac. Tuberculum anterior saking procesus transversus wonten ing tulang belakang leher kaping-6.Cithakan:Perancis-bio-stub
  1. ^ Jean-Loup Avril Mille Bretons: dictionnaire biographique - 2002 Page 87 "Édouard Chassaignac (Collection particulière) Réf. : Denise DELOUCHE. François Hippolyte Lalaisse et la Bretagne, Brest. Éditions de la Cité, 1985. Édouard Pierre Marie CHASSAIGNAC Chirurgien. Né à Nantes le 24 décembre 1804 ; mort ..."
  2. ^ l'union medicale journal des interets scientifiques et pratiques 1882 Page 162 "M. Édouard-Pierre-Marie Chassaignac est né à Nantes, le 24 décembre 1804. Son père, d'origine française, avait longtemps vécu à la Martinique où, dans une épidémie de fièvre jaune, il perdit une première femme et plusieurs enfants."
  3. ^ Dr Horteloup Éloge de M. Édouard-Pierre-Marie Chassaignac,... prononcé à la ... - 1882

Pirsani Ugi[sunting | sunting sumber]