Èlmu alam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Istilah èlmu alam (natural science) utawa èlmu pengetauan alam iku èlmu ngenani aspèk-aspèk fisik & nonmanungsa bab Bumi lan alam sekitaré. Èlmu-èlmu alam mbentuk landhesan kanggo èlmu terapan, sing kekaroné dibédaaké saka èlmu sosial, humaniora, téologi, lan seni. Matématika ora dianggep minangka èlmu alam, nanging digunaaké minangka penyawis alat/prangkat lan rangka kerja kang digunaaké ing èlmu-èlmu alam. Istilah èlmu alam uga digunaaké kanggo ngenali "èlmu" minangka dhisiplin kang nurut métode ilmiah, béda karo filsafat alam.

Saliyané panggunaan sacara tradhisional kaya ing ndhuwur, saiki istilah "èlmu alam" sok digunaaké nyeraki teges kang luwih cocok ing pangertèn sadina-dina. Saka tingalan iki, "èlmu alam" bisa dadi teges alternatif kanggo biologi, katut ing prosès-prosès biologis, lan dibédaaké saka èlmu fisik (kakait karo hukum-hukum fisika lan kimia kang ndhasari alam semesta).

Èlmu-èlmu alam[sunting | sunting sumber]

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Èlmu_alam&oldid=851936"