Zooplankton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan


Zooplankton yaiku [[plankton heterotrofik]] (samangsa-mangsa detritivorous).Plankton yaiku organisme sing ana ing segara lan banyu tawar. Tembung "zooplankton" asalé saka tembung basa Yunani zoon(ζῴον), kang tegesé "kewan" lan planktos(πλαγκτός), kang tegese "pengembara" utawa "drifter". Individu zooplankton biyasané mikroskopis, ning ana sing (kaya ubur-ubur) luwih gedhé lan bisa didelok nganggo mata telanjang.