Yurisdiksi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Yurisdiksi utawa jurisdiksi ya iku wewengkon/laladan papan panggonan ditindakakéné sawijining undang-undang kang adhedhasar hukum. Tembung iki asalé saka basa Latin ius, iuris ateges "hukum" lan dicere ateges "wicara".


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yurisdiksi&oldid=1015367"