Yurisdiksi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Yurisdiksi utawa jurisdiksi ya iku wewengkon/laladan papan panggonan ditindakakéné siji undang-undang kang dhedhasar hukum. Tembung iki asalé saka basa Latin ius, iuris ateges "hukum" lan dicere ateges "wicara".