Yoga wuda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Naga Sadhu ing India, udakara taun 2013

Yoga wuda (basa Sansakerta: nagna yoga utawa yoga vivastra) minangka laku yoga tanpa sandhangan. Laku iki wis ana wiwit jaman kuna minangka salah sawijining praktik spiritual, lan kasebut ing kitab Bhagavata Purana saka abad kaping 7 lan ahli geografi Yunani Kuno, Strabo. Pelopor yoga wuda ing jaman saiki yaiku pesenam kayata Blanche de Vries, lan panulis Marguerite Agniel. Ing abad kaping 21, praktik kasebut dadi misuwur, utamane ing masarakat kulon sing luwih akrab karo wuda sosial.