XXX (filem 2002)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

xXx (diucapaké "Triple X") ya iku filem aksi saka Amèrikah taun 2002 sing di sutradharai déning Rob Cohen, filem iki dadi filem pisanan saka sèri filem xXx. Filem XXX diparagani déning Vin Diesel minangka Xander Cage, wong sing remen ulah raga bebaya, juru akrobat lan atlit sing dadi cudaka kanggo National Security Agency, dhèwèké dikirim ing misi sing mbebayani ya iku nyusupi grup saka Rusia sing potènsial dadi téroris ing Éropah tengah. Filem xXx uga diparagani déning Asia Argento, Samuel L. Jackson, lan Marton Csokas. Cohen iku sadurungé dadi sutradhara ing filem iki dhèwèké dadi sutradhara ing filem The Fast and the Furious, sing uga diparagani déning Diesel.

Filem iki nampa tanggepan manéka warna[1] nanging nampa kasuksèsan ing finansial kanthi pikolèhan US$277,448,382 ing saindenging donya.[2] Filem iki diterusaké filem sing digawé taun 2005 kanthi judhul xXxxxx: State of the Union lan sekuèl saterusé bakal metu ing taun 2017 kanthi judhul xXx: The Return of Xander Cage.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

  • Vin Diesel minangka Xander Cage/xXx
  • Asia Argento minangka Yelena
  • Samuel L. Jackson minangka Agèn NSA  Augustus Eugene Gibbons
  • Marton Csokas minangka Yorgi
  • Michael Roof minangka agèn NSA Toby Lee Shavers
  • Richy Müller minangka Milan Sova
  • Werner Daehn minangka Kirill
  • Petr Jákl minangka Kolya
  • Jan Pavel Filipensky minangka Viktor
  • Tom Everett minangka California state senator Dick Hotchkiss
  • Danny Trejo minangka El Jefe
  • Thomas Ian Griffith minangka agèn NSA Jim McGrath
  • Eve minangka J.J.
  • Leila Arcieri minangka Jordan King
  • William Hope minangka agèn NSA Roger Donnan
  • Radek Tomecka minangka Ivan Pedgrag
  • Martin Hub minangka Ivan Podrov

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "xXx (2002)". Rotten Tomatoes. Dijupuk January 10, 2010. 
  2. "xXx (2002)". Box Office Mojo. Dijupuk August 6, 2011.