Xôi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Olahan xôi tradisional

Xôi ( Vietnamese pronunciation:  alien] ) panganan Vietnam ( ngọt ) utawa gurih ( mặn ) sing digawé saka beras ketan lan bahan liyane. Sanajan asring dadi panganan cuci mulut, ing pirang-pirang tlatah pegunungan ing Vietnam, kaya Highlands Tengah lan gunung-gunung Hoàng Liên Sơn ing sisih lor Vietnam, masarakat mangan xôi minangka sajian utama. Xôi minangka panganan sarapan sing umum, lan panganan nyamikan ing saindenging negara.

Jinis[besut | besut sumber]