Wong mangan suket

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Pria Herbivora[1] utawa wong sing mangan suket (草食 (系) 男子, Sōshoku (-kei) danshi) minangka istilah sing digunakake ing Jepang kanggo njlentrehake wong sing ora kepengin kawin utawa golek bojo. Tembung wong lanang hérbivora uga istilah sing diandharake minangka nom-noman sing kelangan "pria". Tembung kasebut diciptakake dening panulis Maki Fukasawa ing artikel sing diterbitake tanggal 13 Oktober 2006.[2][3][4][5] Tembung iki uga duwé hubungan sing raket karo ohitorisama (お 一 人 様) sing jarene jarene "Pak / Ibu Tunggal".

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "From carnivores to herbivores: how men are defined in Japan". japantoday.com. 16 February 2012. Diarsip saka asliné ing 1 February 2018. Dibukak ing 2 February 2018.
  2. lifestudies.org Special Report: Herbivore Men Archived 26 November 2010 at the Wayback Machine.
  3. "Japan's 'herbivore' men shun corporate life, sex". Reuters. 27 July 2009. Diarsip saka asliné ing 14 February 2012. Dibukak ing 15 January 2012.
  4. "Blurring the boundaries". The Japan Times. Diarsip saka asliné ing 3 February 2018. Dibukak ing 2 February 2018.
  5. "Dude Looks Like a Lady in Our Recessionary Times: William Pesek". Bloomberg. Diarsip saka asliné ing 2 February 2014. Dibukak ing 15 January 2012.