Wisata Kebun Teh Pagilaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wisata kebun Teh Pagilaran ana ing kutha Batang Jawa Tengah, tepate ana ing désa Keteleng Kacamatan Blado, Kabupatèn Batang, Jawa Tengah. Wisata iki ngerupakake agrowisata kang kesohor ing Jawa Tengah kerana sesawangan alame kang apik. Wisata kebun Teh Pagilaran iki ngerupakake daerah perkebunan teh kang duwé luas kurang luwih 1113 hektar. Pas jaman kolonial welanda biyèn, daerah iki dadi salah sawijining daerah kang ngasilaké bumbon crakèn paling akèh saking Jawa Tengah. Ing mangsa saiki, daerah iki ora semata-mata dadi perkebunan, nanging dadi panggonan wisata kang duwé daya tarik ageng.

Landhak Jawa ana ing kebun Pagilaran

Fasilitas[besut | besut sumber]

Panggonan wisata iki ora Cuma duwé sesawangan wit-witan the semata, nanging duwé panggonan wisata alam kang amba. Pira-pira wisata alam kang ana ing daerah wisata The Pagilaran ya iku panggonan outbond, panggonan kereta gantung, panggonan arum jeram. Lan esih akèh wisata-wisata laine. Saliyané wisata alam, pengunjung kang péngin nginep ora perlu khawatir, kerana akèh banget penginapan kang disediaake masarakat lokal. Manawi péngin apik, pengunjung bisa nyewa villa. Nanging yèn péngin rega kang luwih murah, pengunjung bisa milih losmen utawa nyewa kamar.

Salah siji tuwuhan Belvisia spicata ingkang uwoh ana ing Pagilaran

Jarak[besut | besut sumber]

Saking daerah Kota Batang, pengunjung bisa ngenteake wektu sampe 1 jam kanggo nganti ing lokasi wisata alam pagilaran. Ora ana kendaraan umum kang sampe daerah wisata iku, nanging pengunjung bisa nyewa mobil umum utawa gowo kendaraan pribadi. Ora perlu khawatir bakal lali utawa kesasar, kerana dalan kang bakal diliwati Cuma sak dalan. Akèh banget petunjuk arah kang bisa dadi pembimbing pengunjung kang urung pernah tumeko mrono.

Regane Tiket Mlebu[besut | besut sumber]

Sekdawane dalan kang wis mlebu daerah Pagilaran sebenere wis bisa ngawehi sesawangan kang saé, lan pengunjung ora bakal ditariki dhuwit manawi arep foto-foto utawi lungguh. Manawi péngin weruh sesawangan kang luwih apik, pengunjung bisa nerusaké lelampahan, nanging bakal ditariki biaya karcis, kisaran regane sakiwa-tengené Rp 5.000, nanging pas mangsa liburan lumrahé bakal dadi Rp 10.000.

Pranala njaba[besut | besut sumber]