Wirama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tipe saking garis wirama

Ing notasi musik, wirama inggih punika pérangan wekdal ingkang magepokan kalih thuthukan (musik). Saben thuthukan ngudharaken pètungan tinamtu setunggal not ingkang kakurung garis njumeneng (vertikal) ing not balok. Mérang musik salebeting wirama dados pathokan kanggè nywaraken lelagon. Dadosipun, wiyaga langkung gampil maos cathetan musik.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ChordWizard Software. "www.howmusicworks.org". Dibukak ing 11 September 2012.