Wind River (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Wind River yaiku film thriller kriminal Amerika Serikat taun 2017 sing disutradarani dening Taylor Sheridan lan digawé dening Peter Berg, Matthew George, Basil Iwanyk lan Wayne Rogers.Manuskrip film iki ditulis dening Taylor Sheridan. Juru paragane yaiku Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Jon Bernthal, Gil Birmingham lan Kelsey Chow.

Film Wind River minangka film kolaboratif katelu Jeremy Renner lan Elizabeth Olsen sawise film Avengers: Umur Ultron lan Kapten Amerika: Perang Sipil . Film kasebut wiwit tayang ing Festival Film Sundance tanggal 21 Januari 2017 [1] lan ditayangke ing Amerika Serikat tanggal 4 Agustus 2017 kanthi winates lan tanggal 18 Agustus 2017.[2] Film iki ditampa kanthi ulasan apik seka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Jeremy Renner minangka Cory Lambert
  • Elizabeth Olsen minangka Jane Banner
  • Gil Birmingham minangka Martin Hanson
  • Jon Bernthal minangka Matt Rayburn
  • Kelsey Chow minangka Natalie Hanson
  • Julia Jones minangka Wilma
  • Graham Greene minangka Ben
  • Martin Sensmeier minangka Chip Hanson
  • Tyler Laracca minangka Frank Walker
  • Gerald Tokala Clifford minangka Sam Littlefeather
  • Eric Lange as Dr. Whitehurst
  • James Jordan minangka Pete Mickens
  • Ian Bohen minangka Evan
  • Hugh Dillon minangka Curtis
  • Matthew Del Negro minangka Dillon
  • Teo Briones minangka Casey Lambert
  • Tantoo Kardinal minangka Alice Crowheart
  • Apesanahkwat minangka Dan Crowheart
  • Althea Sam minangka Annie Hanson

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Film River Wind nampa ulasan apik seka juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomat, film nduweni rating 86%, miturut 221 review, kanthi rating rata-rata 7.7 / 10.[3] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 73 saka 100, adhedhasar 44 kritik, nuduhake "review apik".[4]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Wind River entuk $ 33.800,859 ing Amerika Utara lan $ 11.197.393 ing negara liya. Total pengkasilane sing ditampa dening film iki nganti $ 44,998,252, ngluwihi biaya produksi filme yaiku $ 11 yuta.[5]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 161,558, minangka urutan 29 ing box office.[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Siegel, Tatiana (January 9, 2017). "Sundance: Weinstein Company to No Longer Distribute Jeremy Renner's 'Wind River' (Exclusive)". The Hollywood Reporter. Dibukak ing January 9, 2017.
  2. Hipes, Patrick (March 17, 2017). "'Mary Magdalene', 'Current War' & 'Wind River' Get 2017 Release Dates From Weinstein". Deadline.com. Dibukak ing March 17, 2017.
  3. "Wind River (2017)". Rotten Tomatoes. Dibukak ing December 23, 2017.
  4. "Wind River reviews". Metacritic. Dibukak ing December 23, 2017.
  5. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng numbers
  6. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng BOM

Pranala njaba[besut | besut sumber]