Wikipedia Basa Inggris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
English Wikipedia
85%
Logo of the English Wikipedia
Jinising situs
Internet encyclopedia
Kang duwéWikimedia Foundation
Digawé déningJimmy Wales, Larry Sanger[1]
Slogan(s)kumpulan cathetan kang bébas bisa dibesut saben wong
Situs jaringanen.wikipedia.org
DagangOra
RègistrasiOptional, but required for certain tasks including
Users41.822
Kababar15 Januari 2001; 18 taun kapungkur (2001-01-15)
Content license
Cithakan:Nobr (most text also dual-licensed under GFDL)
Media licensing varies

Wikipedia inggris iku kumpulan cathetan bébas gratis  Wikipedia ing basa inggris . Didegaké ing 15 januari 2001, iku wis ing edition pisanan saka Wikipedia lan, as of Novèmber 2017, wis paling artikel saka sembarang edisi.[2] ing desember 2017, 0Masalah pitembungan: Operator < ora kinira..Masalah pitembungan: Operator < ora kinira.Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni,% saka artikel ing kabeh Wikipedia kagungane menyang basa inggris-basa edition. Iki enggo bareng wis mboko sithik nolak saka luwih saka 50 persen ing taun 2003, amarga menyang wutah saka Wikipedia ing basa liyané.[3] Ana 5,515,620 artikel ing situs iki (manggon count).[4] Ing oktober 2015, digabungake teks saka Wikipedia inggris artikel totaled 11.5 gigabytes nalika teken.[5] Ing 1 oktober 2015, basa inggris Wikipedia announced iku wis ngrambah 5,000,000 artikel[6] lan mlayu khusus logo kanggo nggambaraké milestone.[7]

Footnotes[besut | besut sumber]

  1. There is some controversy over who founded Wikipedia. Wales considers himself to be the sole founder of Wikipedia and has told the Boston Globe that "it's preposterous" to call Sanger the co-founder.[butuh sitiran] However, Sanger strongly contests that description. He was identified as a co-founder of Wikipedia as early as September 2001 and referred to himself as being founder as early as January 2002.[butuh sitiran]
  2. about 50 percent more than the next in rank, the Swedish Wikipedia. See m:List of Wikipedias.
  3. Wikimedia Meta-Wiki (21 September 2008). "List of Wikipedias". Dijupuk 21 September 2008. 
  4. The number of articles on the English Wikipedia is shown by the MediaWiki variable {{NUMBEROFARTICLES}}, with all Wikipedias as total {{NUMBEROF|ARTICLES|total}} = 46,428,357.
  5. See size of downloads at Wikipedia:Database download and a list of historical sizes here
  6. "Wikipedia:Five million articles". Wikipedia. Wikimedia Foundation. Dijupuk 1 November 2015. 
  7. "File:Wikipedia-logo-v2-en 5m articles.png". Wikimedia Commons. Wikimedia Foundation. Dijupuk 1 November 2015.