Wikipedia:Ngutip sumber

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gnome-edit-redo.svg WP:KUTIP
WP:CITE
WP:REF

Artikel iki minangka paugeran gaya panulisan, njlèntrèhaké cara nulis sumber kutipan jroning artikel. Mènèhi sumber referensi suntingan kuwi sawijining syarat miturut kawicaksanan Wikipedia. Bab iki maknané, kabèh tulisan kang dadi pasulayan lan ora duwé sumber referensi kang maton, olèh dibusak déning sapa waé. Delengen uga paugeran carané ngayahi bab iki ana ing Wikipedia basa Inggris.

Artikel-artikel ing Wikipedia kudu dikanthèni rujukan/referensi kang bisa dipercaya. Bahan-bahan jroning artikel ora olèh isi tulisan kang durung naté dipacak sadurungé déning sumber kang bisa dipercaya. Iki klebu teori, data, pranyatan, konsep, argumentasi, lan werna-werna bab kang arupa interpretasi pribadi lan durung ditampa kalangan ahli jroning babagan kuwi.

Kena apa sumber diperlokaké

  • Supaya panganggo bisa éntuk katrangan tambahan kang pinercaya bab topik kasebut
  • Masthèkaké isi artikel pinercaya lan bisa dipriksa panganggo/panyunting liyané
  • Ngurangi kadadéyan pasulayan ing antarané para panyunting
  • Ngéndhani klaim plagiarisme
  • Nuduhaké yèn suntingan panganggo dudu riset asli
  • Mbiyantu panganggo nemokaké sumber tambahan bab topik kang dibahas
Cathetan: Artikel Wikipedia ora bisa dianggo minangka sumber kanggo artikel Wikipedia liyané

Delengen uga