Wikipedia:Kawicaksanan kanggo mbusak kaca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Mung para pangurus sing bisa mbusak artikel. Panjenengan bisa mbiyantu para pangurus kanthi nuduhaké artikel sing pantes dibusak kanthi mènèhi cithakan (template) {{busak}}. Kanthi otomatis , kaca artikel iku bakal mlebu ing daftar Kategori:Artikel sing layak dibusak. Saben panyuntingan sing digawé panganggo ing Wikipédia iki bisa dideleng ing daftar owah-owahan pungkasan.

Kanthi nambahi {{busak}} ing pérangan dhuwur sawijining artikel, bakal ana pesen kaya mangkéné:

Kajaba kuwi, aja lali nambahi alesan pambusakan ing kaca dhiskusi utawa kanthi cithakan {{busak|alesan panjenengan}}.

Jinis artikel sing layak dibusak[besut sumber]

Langsung dibusak[besut sumber]

General criteria (G)[besut sumber]

  • G1. isi sing ora karuwan (CSD G1)
Contoné isi sing awujud test utawa ā ī ū ṛ ḷ ě ṃ ṇ ṅ ḍ ṭ ṣ ś ḥ Ā Ī Ū Ṇ Ṅ Ñ Ṣ Ś Ḍ Ṭ Ṛ Á á É é Í í Ó ó Ú ú À à È è Ì ì Ò ò Ù ù Â â Ê ê Î î Ô ô Û û Ä ä Ë ë Ï ï Ö ö Ü ü ß Ã ã Ñ ñ Õ õ Ç ç Ģ ģ Ķ ķ Ļ ļ Ņ ņ Ŗ ŗ Ş ş Ţ ţ Ć ć Ĺ ĺ Ń ń Ŕ ŕ Ś ś Ý ý Ź ź Đ đ Ů ů. Lihat Wikipedia:Tulisan ngawur.
Contoné isi sing awujud Test, utawa uji coba lan liya-liyane.
Iki termasuk informasi palsu yang nyata, hoax lan liya-liyane.
  • G4. Pembuatan ulang kaca utawa halaman yang pernah dibusak per dhiskusi pembusakan. (CSD G4)
  • G5. Pembuatan artikel oleh panggango sing diblokir.. (CSD G5)
Iki termasuk panggango siluman yang membuat artikel tersebut.
  • G6. Pembusakan teknis. (CSD G6)
Contoné kesalahan typo.
  • G7. Permintaan panganggo sing gawe halaman. (CSD G7)
  • G8. Halaman yang tergantung pada halaman yang ora ada utawa yang dibusak. (CSD G8)
  • G9. Tindakan resmi. (CSD G9)
  • G10. Halaman serangan. (CSD G10)
  • G11. Iklan utawa promosi murni terang-terangan. (CSD G11)
  • G12. Pelanggaran hak cipta murni terang-terangan. (CSD G12)

Artikel / Kaca (A)[besut sumber]

  • artikel sing 100% nganggo basa manca (CSD A2)
Tag {{terjemah}} mung layak kagunakaké yèn wis ana saora-orané sakparagraf pambuka sing diterjemahaké

Liwat rembugan[besut sumber]

Salah siji syarat waé seka paugeran ing ngisor iki wis layak artikel diusulké dibusak:

  • topik ora mitayani (notable)
Wikipedia Jawa saiki durung nduwé pituduh prakara mitayani apa ora '(notabilitas)'; kanggo pitulung id:Wikipedia:Kelayakan artikel bisa kanggo rujukan. Amarga notabilitas iku prakara sing ora tinamtu, mula alesané kudu dijlèntrèhaké ing kaca rembugan supaya bisa dipigunakaké minangka rujukan. Amarga notabilitas sawiji topik kadhangkala perlu ditimbang déning panganggo liyané.
  • isi artikel ora bobot
Artikel sing ora mènèhi katrangan sing cukup bisa dipratimbangaké supaya dibusak, upamané yèn ing njero artikel Gunung Slamet mung ana ukara 'Slamet iku jeneng sawijining gunung'. Pancèn bisa waé dikembangaké panganggo liyané supaya ora layak dibusak