Wikipedia:Cithakan/Panatan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Ing ngisor iki arupa dhaptar cithakan sing nuduhaké yèn artikel tinamtu perlu dirapèkaké kanggo ningkataké kualitas artikel:

Panatan umum[besut sumber]

{{rapèkna}} Mènèhi informasi yèn artikel perlu ditata utawa dirapèkaké manèh
{{sub-rapèkna}} Cithakan:Sub-rapèkna Mènèhi informasi yèn artikel perlu ditata utawa dirapèkaké manèh

Basa lan terjemahan[besut sumber]

{{tanpapenerjemahan}} Cithakan:Ora diterjemahaké Mènèhi informasi yèn artikel disalin saka sumber liya tanpa utawa kanthi penerjemahan sebagéyan.
{{ terjemah|jeneng basa }}
balik rembugan pirsani
Mènèhi informasi yèn artikel perlu diterjemahaké saka basa tinamtu.
{{ priksaterjemahan|kodhe basa|judhul artikel asli }}
balik rembugan pirsani
Nandhakaké artikel sing diterjemahaké sacara kasar saka Wikipedia liya.
{{judhul asing}} Cithakan:Judhul asing Mènèhi informasi yèn artikel kanthi judhul jroning basa asing.

Gaya panulisan[besut sumber]

{{oranetral}} Cithakan:Oranetral Nandhakaké artikel sing ora netral (NPOV)
{{iklan}} Cithakan:Iklan Mènèhi informasi yèn artikel kamungkinan ditulis mèmper iklan.
{{hiperbolis}} Cithakan:Hiperbolis Nandhakaké artikel sing keladuk ngluwih0luwihaké
{{tone}} Cithakan:Tone Nandhakaké artikel sing panulisané durung sarujuk marang gaya baku wikipedia
{{mawaswiwi}} Cithakan:Mawaswiwi Nandhakaké artikel sing ngandhut tembung mawa makna liya (weasel word)
{{Cleanup-jargon}} Cithakan:Cleanup-jargon Nginformasèkaké artikel sing kakèhan migunakaké istilah teknis utawa jargon.
{{rapèkna-naratif}} Cithakan:Rapèkna-naratif Nginformasèkaké artikel sing perlu ditata amarga migunakaké gaya basa sing naratif lan ora ensiklopedis.
{{kontradiktif}} Cithakan:Kontradiktif Nginformasèkaké artikel sing isiné kontradiktif.
{{wikify}}

Wikifikasi

Sedaya utawi sapérangan saking artikel punika prayogi dipun wikifikasi.

Nginformasèkaké bagéyan artikel sing perlu di-wikifisasi
{{paragraf pambuka}} Nginformasèkaké artikel sing ora nduwèni bagéyan pambuka sing jelas.
{{prosa}} Cithakan:Prosa Nginformasèkaké artikel awangun dhaptar sing kuduné ditulis jroning wangun prosa.

Cakupan lan kontèks[besut sumber]

{{rapèkna-cakupan}} Cithakan:Rapèkna-cakupan Nginformasèkaké artikel sing perlu dirapèkna amarga isi utawa definisiné cethèk, mung miturut negara utawa wilayah tinamtu.
{{Off-topic}} Cithakan:Off-topic Nginformasèkaké bagéyan artikel sing isiné mlèncèng saka topik artikelé.

Keakuratan lan referensi[besut sumber]

{{takakurat}} Cithakan:Takakurat Nginformasèkaké artikel sing kaakuratané diragukan amarga ora nduwèni réferènsi.
{{pamasthèan}} Nginformasèkaké artikel sing merlokaké pamesthèn.
{{riset asli}} Cithakan:Riset asli Nginformasèkaké artikel sing kamungkinan minangka asil sing ora sarujuk marang paugeran katentuan ngenani riset asli.
{{unreferenced}} Nginformasèkaké artikel sing ora nduwèni réferènsi.
{{refimprove}} Nginformasèkaké artikel sing ora nduwèni cukup cathetan sikil réferènsi.