Wikipedia:Cara mènèhi jeneng kategori

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kaca iki isiné paugeran cara mènèhi jeneng kategori. Kanggo paugeran mènèhi jeneng artikel delengen Paugeran mènèhi jeneng artikel.

Umum[besut sumber]

  • Kanggo konsistensi, kategori supaya digawé ing wangun tunggal. Contoné: [[Kategori:Kutha ing Walanda]] lan ora [[Kategori:Kutha-kutha ing Walanda]].  Delengen kaca dhiskusiné 
  • Yèn sawijining artikel arupa jeneng negara, artikel iku dikategorèkaké nganggo [[Kategori:Negara]]
  • Yèn taun lair lan mati diweruhi, artikel iku dilebokaké jroning [[Kategori:Kelairan xxxx]] lan [[Kategori:Kamatian xxxx]]

Pengkategorian adhedhasar negara[besut sumber]

Artikel[besut sumber]

Kategori[besut sumber]

Miturut kabiasaan, ing ngisor iki katentuan pengkategorian sawijining kategori:
Geografi

    • [[Kategori:Pulau ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:Geografi "negara"]] lan [[Kategori:Pulo miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Kutha ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Kutha miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Tlaga ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Tlaga miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Gunung ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Gunung menurut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Panté ing "negara"]] dikategorikan ke [[Kategori:"negara"]] dan [[Kategori:Pantai menurut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Selat ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Selat miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Kali ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Kali miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Taman nasional ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Taman nasional miturut negara|"negara"]]

Profesi

    • [[Kategori:Aktris "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Aktris|"negara"]]
    • [[Kategori:Aktor "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Aktor|"negara"]]
    • [[Kategori:Presiden "negara"]] dikategoré menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Daftar pemimpin negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Perdana Menteri "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Daftar pemimpin negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Raja "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Daftar pemimpin negara|"negara"]]

Katrangan:

  • "negara" diganti nganggo jeneng negara kasebut.