Wikipedia:Cara mènèhi jeneng kategori

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kaca iki isiné paugeran cara mènèhi jeneng kategori. Kanggo paugeran mènèhi jeneng artikel delengen Paugeran mènèhi jeneng artikel.

Umum[besut sumber]

  • Kanggo konsistensi, kategori supaya digawé ing wangun tunggal. Contoné: [[Kategori:Kutha ing Walanda]] lan ora [[Kategori:Kutha-kutha ing Walanda]].  Delengen kaca dhiskusiné 
  • Yèn sawijining artikel arupa jeneng negara, artikel iku dikategorèkaké nganggo [[Kategori:Negara]]
  • Yèn taun lair lan mati diweruhi, artikel iku dilebokaké jroning [[Kategori:Kelairan xxxx]] lan [[Kategori:Kamatian xxxx]]

Pengkategorian adhedhasar negara[besut sumber]

Artikel[besut sumber]

Kategori[besut sumber]

Miturut kabiasaan, ing ngisor iki katentuan pengkategorian sawijining kategori:
Geografi

    • [[Kategori:Pulau ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:Geografi "negara"]] lan [[Kategori:Pulo miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Kutha ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Kutha miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Tlaga ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Tlaga miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Gunung ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Gunung menurut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Panté ing "negara"]] dikategorikan ke [[Kategori:"negara"]] dan [[Kategori:Pantai menurut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Selat ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Selat miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Kali ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Kali miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Taman nasional ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Taman nasional miturut negara|"negara"]]

Profesi

    • [[Kategori:Aktris "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Aktris|"negara"]]
    • [[Kategori:Aktor "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Aktor|"negara"]]
    • [[Kategori:Presiden "negara"]] dikategoré menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Daftar pemimpin negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Perdana Menteri "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Daftar pemimpin negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Raja "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Daftar pemimpin negara|"negara"]]

Katrangan:

  • "negara" diganti nganggo jeneng negara kasebut.