Wikipedia:Cara mènèhi jeneng kategori

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Symbol OK.svg

Kaca puniki arupi kawicaksanan resmi ing Wikipedia basa Jawi. Isinipun sampun katampi déning para panganggé lan dipunanggep dados standar ingkang kedah dipunturuti déning sedaya panganggé.
Sakdèrèngipun nyunting kaca puniki, pesthèkaken suntingan panjenengan nggambaraken konsènsus. Mangga nganggé kaca dhiskusi kanggé ngusulaken éwah-éwahan.

Pedoman

Kaca iki minangka paugeran ing Wikipedia basa Jawa. Isiné wis ditampa déning para panganggo lan dianggep minangka standar sing kudu dianut déning kabèh panganggo. Sadurungé nyunting kaca iki, pesthèkaké suntingan panjenengan nggambaraké konsènsus. Pigunakna kaca dhiskusi kanggo ngusulaké owah-owahan.

Kaca iki isiné paugeran cara mènèhi jeneng kategori. Kanggo paugeran mènèhi jeneng artikel delengen Paugeran mènèhi jeneng artikel.

Umum[sunting | sunting sumber]

  • Kanggo konsistensi, kategori supaya digawé ing wangun tunggal. Contoné: [[Kategori:Kutha ing Walanda]] lan ora [[Kategori:Kutha-kutha ing Walanda]].  Delengen kaca dhiskusiné 
  • Yèn sawijining artikel arupa jeneng negara, artikel iku dikategorèkaké nganggo [[Kategori:Negara]]
  • Yèn taun lair lan mati diweruhi, artikel iku dilebokaké jroning [[Kategori:Kelairan xxxx]] lan [[Kategori:Kamatian xxxx]]

Pengkategorian adhedhasar negara[sunting | sunting sumber]

Artikel[sunting | sunting sumber]

Kategori[sunting | sunting sumber]

Miturut kabiasaan, ing ngisor iki katentuan pengkategorian sawijining kategori:
Geografi

    • [[Kategori:Pulau ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:Geografi "negara"]] lan [[Kategori:Pulo miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Kutha ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Kutha miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Tlaga ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Tlaga miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Gunung ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Gunung menurut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Panté ing "negara"]] dikategorikan ke [[Kategori:"negara"]] dan [[Kategori:Pantai menurut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Selat ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Selat miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Kali ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Kali miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Taman nasional ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Taman nasional miturut negara|"negara"]]

Profesi

    • [[Kategori:Aktris "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Aktris|"negara"]]
    • [[Kategori:Aktor "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Aktor|"negara"]]
    • [[Kategori:Presiden "negara"]] dikategoré menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Daftar pemimpin negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Perdana Menteri "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Daftar pemimpin negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Raja "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Daftar pemimpin negara|"negara"]]

Katrangan:

  • "negara" diganti nganggo jeneng negara kasebut.