Wewaton Salin Aksara Karaton Thai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Wewaton Salin Aksara Karaton Thai iku wewaton resmi[1][2] kanggo nyalin aksara tembung-tembung basa Thai ing alfabèt Latin. Wewaton iki dibabar Institut Karaton Thai.[3][4]

Wewaton iki kanggo ing plang-plang dalanan[5] lan céthakan-céthakan pepréntahan lan sok ingaran bebaku ing salin aksara Thai. Mangkonoa, pangecaké ora ajeg kalebu ing pepréntahan dhéwé. Wewaton iki mèh mèmper karo kang kacathet ing ISO 11940-2.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ประกาศสำนักนายกรัฐมนตรี เรื่อง หลักเกณฑ์การถอดอักษรไทยเป็นอักษรโรมันแบบถ่ายเสียง (PDF), Royal Gazette (ing basa Thai), 116 (37 ง): 11, 1999-05-11CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. Report on the Current Status of United Nations Romanization Systems for Geographical Names: Thai (PDF)
  3. Standard for transcribing the Thai alphabet into the Roman alphabet by conveying the sound (PDF) (ing basa Thai)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  4. Principles of Romanization for Thai Script by Transcription Method (PDF) (UN document)
  5. Handbook and standard for traffic signs (PDF) (ing basa Thai), Appendix งCS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)