Wewaton Salin Aksara Karaton Thai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wewaton Salin Aksara Karaton Thai iku wewaton resmi[1][2] kanggo nyalin aksara tembung-tembung basa Thai ing alfabèt Latin. Wewaton iki dibabar Institut Karaton Thai.[3][4]

Wewaton iki kanggo ing plang-plang dalanan[5] lan céthakan-céthakan pepréntahan lan sok ingaran bebaku ing salin aksara Thai. Mangkonoa, pangecaké ora ajeg kalebu ing pepréntahan dhéwé. Wewaton iki mèh mèmper karo kang kacathet ing ISO 11940-2.

Réferènsi[besut | besut sumber]