Wes Morgan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wes Morgan
Wes Morgan Warming up vs Leamington Spa.jpg
Morgan main ing klub Leicester City taun 2013
Katerangan priangga
Jeneng dawa Westley Nathan Morgan[1]
Tanggal lair (1984-01-21) 21 Januari 1984 (umur 35)[1]
Papan lair Nottingham, England
Dhuwur 6 ft 2 in (1.88 m)[1]
Posisi main Defender
Katerangan klub
Tim saiki
Leicester City
Angka 5
Karir nom
1995–1999 Notts County[2]
1999–2000 Dunkirk[3]
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2002–2012 Nottingham Forest 352 (12)
2003Kidderminster Harriers (loan) 5 (1)
2012– Leicester City 231 (8)
Tim nasional
2013– Jamaica 30 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 12:57, 21 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23:55, 13 February 2017 (UTC)

Westley Nathan Morgan (lair 21 Januari 1984) ya iku pamain bal-balan profèsional sing main minangka pamain bèk lan kaptèn klub Liga Utama Inggris Leicester City C.F. lan tim nasional Jamaika.[4]

Morgan miwiti mayoritas kariré ing klub nom-noman, Nottingham Forest, main 402 pertandhingan lan nyithak 14 gol. Dhèwèke dadi pemain sing paling dhuwur nalika ditransfer ing Leicester City ing Januari 2012. Morgan dadi kaptèn Leicester ing taun iku, lan wis ngetokaké hampir 200 pertandhingan ing kabèh kompetisi kanggo tim kasebut, minangka gelar juara ing 2014 lan Tropi Liga pisanan rong taun sabanjuré. Piyambakipun minangka pemain Jamaika pisanan ingkang saged main wonten ing pertandhingan Liga Champions UEFA.[4]

Dhèwèké lair lan gedhé ing Inggris, Morgan milih makili Jamaika minangka wewengkon leluhuré ing tingkat internasional, nggawé debut kanggo dhèwèké ing taun 2013. Dhèwèké minangka bagian saka tim sing kompetisi ing rong turnamen Copa América lan rampung ing taun 2014 ing Piala Emas CONCACAF.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Edinburgh: Mainstream Publishing. k. 294. ISBN 978-1-84596-601-0. 
  2. "Foxes Move For Morgan". LCFC.com. Diarsip saka sing asli ing 1 February 2012. Dijupuk 25 January 2018. 
  3. Robertson, Gregor (22 December 2015). "Leicester City captain Wes Morgan's fairytale rise". Sky Sports. 
  4. a b Morgan(dipunundhuh tanggal 25 Januari 2018)