Watu Semar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Watu Semar ya iku watu sing tinemu ing laladan Dusun Bendotan, Désa Krondonan, Kacamatan Gondang, Kabupatèn Bojanegara. Miwiti taun 2015, Watu Semar dipindhah ing Alun-Alun Kuta Bojonegoro gawé didadekno prasasti. Watu seng duwé abot 80 ton, dhuwur telung mèter, dawa lan amba patang mèter iki sak iki dadi salah sijiné ikon Kota Bojonegoro. Miturut kangandelane wong Bojonegoro, Watu Semar wes onok ket yutoan taun bien. Saweneh wong Jonegoro lan kuta laine sengandel yèn Watu Semar iku enek dhemit seng nunggoni ing jero watu iku. Amergo iku, sadurungé Watu Semar dieleh ing Alun-Alun, warga kono nggawe ritual gawé keslametane kabèh wong amarga dielehe watu iku. Kajaba iku, angger malem siji Suro, onok ritual gawé watu iku.

Pranala njaba[besut | besut sumber]