Warabimochi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Warabimochi
Kurumi mochi.jpg
JinisWagashi
Ajangansnack/dessert
Panggonan asalJapan
Woworan pokokBracken starch, kinako
Variasisesame
Buku masakan: Warabimochi  Médhia: Warabimochi

Warabimochi minangka salah sawijining pilihan favorit Kaisar Daigo . [1]

Saiki, warabimochi asring digawe nganggo katakuriko (pati kentang) dudu pati braket amarga biaya lan kasedhiyan. [2] [3] Sirup Kuromitsu kadang diwutahake ing ndhuwur sadurunge dadi pemanis tambahan.

[4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Warabimochi | Traditional Dessert From Kansai Region | TasteAtlas". www.tasteatlas.com. Dibukak ing 2021-02-20.
  2. Yamashita, Masataka (2015). Wagashi: Little Bites of Japanese Delights. Singapore. p. 107. ISBN 978-981-4561-95-2. OCLC 903974479.
  3. Sago Palm: Multiple Contributions to Food Security and Sustainable Livelihoods. Hiroshi Ehara, Yukio Toyoda, Dennis Victor Johnson. Singapore. 2018. p. 293. ISBN 978-981-10-5269-9. OCLC 1020285591.CS1 maint: others (link)
  4. Tomo (2018-05-14). "Warabi Mochi: Mochi-Like Traditional Japanese Bracken Cake". Recommendation of Unique Japanese Products and Culture (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-02-20.