Waleed Al-Husseini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Waleed Al-husseini iku sawijining penyair, penulis essay, lan blogger saka Palestina.

Ing Oktober 2010, Otoritas Palestina nyekel dheweke amarga diduga ngolok-olok marang Islam ing Facebook lan ing posting blog; Penangkapané dianakaké perhatian internasional. Dheweke banjur lolos menyang Perancis, ing ngendi dheweke bisa nglamar suaka. Ing taun 2013, dheweke ngadegake Dhéwan Ex-Muslim Prancis,

lan ing taun 2015 dheweke nulis buku kapisané, Blasphémateur! : les prisons d'Allah babagan pengalamannya.

Bibliography[besut | besut sumber]

Maryam Namazie interviews Al-Husseini about Blasphémateur (2016).
  • Blasphémateur ! : les prisons d'Allah, 2015, Grasset (ISBN 978-2-246-85461-6)
    • English translation: Al-Husseini, Waleed (2017). The Blasphemer: The Price I Paid for Rejecting Islam. New York City: Skyhorse Publishing. ISBN 9781628726756. 
  • Une trahison française : Les collaborationnistes de l'islam radical devoilés ("A French Treason: The Collaborators of Radical Islam Unveiled"), 2017, Éditions Ring ISBN 979-1091447577