Wadya anggegana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Wadya anggegana ya iku péranganing Angkatan Bersenjata sawijining nagara kang dipigunakaké kanggo paprangan udara. Wadya anggegana lumrahé dumadi saka pesawat tempur, pesawat pembom, hèlikopter, pesawat angkut, lan pesawat udara liyané. Wadya anggegana uga tanggung jawab babagan kagiyatan militèr ing angkasa, kaya déné pluru kendhali balistik antar bawana lan komunikasi satelit. Sawetara wadya anggegana uga ngepalani aset-aset pertahanan udara kaya artileri anti-udara, peluru kendhali dharat tumuju udara, lan sistem pertahanan udara liyané.

Organisasi[besut | besut sumber]

Angkatan Udara lumrahé nganggo warna-warna montor mabur lan peralatan, antarané:

Wadya anggegana ing Indonésia[besut | besut sumber]

Artikel utama: TNI Angkatan Udara
Logo TNI-AU

Wadya anggegana ing Indonésia ingaran Tentara Nasional Indonesia-Angkatan Udara (TNI-AU), ya iku péranganing Tentara Nasional Indonesia kang dipanggedhèni déning Kepala Staf TNI Angkatan Udara, dicekak KSAU kang wektu iki diwengku déning Marsekal TNI Herman Prayitno. TNI-AU duwèni loro komando operasi ya iku Komando Operasi Angkatan Udara I (Koops AU I) kang markasé dumununbg ing Halim Perdanakusumah, Jakarta lan Komando Operasi Angkatan Udara II (Koops AU II) kang markasé ing kutha Makassar.

Miturut UU TNI pasal 10, Angkatan Udara duwé: