Prostitusi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka WTS)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wong nakal ing Jèrman
Wong nakal ing Teheran

Prostitusi iku istilahé wong kang ngedol awaké dhéwé dienggo gayutan sèks lan olèh dhuwit. Para karyawan utawa karyawati prostitusi diarani 'lonthé'[1], pelacur (basa Indonésia), wanita tanpa susila, lan saiki uga 'pekerja seks komersial' (PSK, basa Indonésia). Nanging uga kerep ing basa Jawa dienggo tembung kang luwih nétral lan alus ya iku 'wong nakal'.

Prostitusi iku lumrahé dikaramaké déning agama.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Tembung pisuhan