Vorschmack

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Vorschmack
Five triangular slices of rye bread topped with vorschmack lying on a wooden place
Odessa Jewish-style vorschmack served on rye bread
AjanganHors d'oeuvre
Tlatah utawa prajaEastern Europe, Ashkenazi Jewish diaspora
Olah-olahan nasional gegayutanAshkenazi Jewish, American Jewish, Finnish, German, Israeli, Ukrainian Jewish, Polish, Russian
Woworan pokokGround meat and/or fish
Buku masakan: Vorschmack  Médhia: Vorschmack

Vorschmack utawa forshmak (saka Vorschmack Jerman kuno, "precasture" [1] utawa "pembuka selera" [2] ) minangka salah sawijining olahan panganan Eropa sing asline digawe saka iwak utawa daging cincang asin. Varian sing beda-beda sajian iki umum ditemokake ing masakan Yahudi lan Finlan Ashkenazi . Sawetara jinis uga dikenal ing masakan Ruslan lan Polen .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Gil Marks. Encyclopedia of Jewish Food. Houghton Mifflin Harcourt, 2010. Forshmak
  2. "Vorschmack". Russisches etymologisches Wörterbuch (ing basa German). Heidelberg: Winter. 1953–1958.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)