Vigdís Finnbogadóttir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Vigdís Finnbogadóttir
Vigdis Finnbogadottir (1985).jpg
Vigdis Finnbogadottir ing September 1985
Presidhern Eslan ka-4
Linggih
1 Agustus 1980 – 1 Agustus 1996
MahamantriGunnar Thoroddsen
Steingrímur Hermannsson
Þorsteinn Pálsson
Davíð Oddsson
Kang sadurungéKristján Eldjárn
Kang sawiséÓlafur Ragnar Grímsson
Rerincèn dhiri
Lair (1930-04-15) 15 April 1930 (umur 92)
Reykjavík, Kerajaan Eslan
AlmamaterUniversitas Paris
Universitas Grenoble
Universitas Copenhagen
Universitas Eslan

Vigdís Finnbogadóttir (cara Èslan: [ˈvɪɣtis ˈfɪnpɔɣaˌtouʰtɪr̥]; lair 15 April 1930; umur 92 taun) yaiku pulitikus Eslan sing ngejabat minangka presidhen Eslan kapapat saka 1980 nganti 1996. Ia menika wadon kapisan ing donya sing secara demokratis kapilih minangka presidhen.[1] Ngejabat nganti enem welas taun, ia menika kepala nagara wadon kapilih sing paling suwe ngejabat ing donya nganti saiki. Saiki, ia dadi UNESCO Goodwill Ambassador, lan anggota Club of Madrid.[2] Ia uga menika siji-sijine presidhen wadon Eslan nganti saiki.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Club of Madrid: Vigdís Finnbogadóttir". Club of Madrid. 2003. Diarsip saka sing asli ing 12 August 2017. Dibukak ing 19 July 2010.
  2. "Club of Madrid: Full Members". Club of Madrid. 2019. Dibukak ing 27 October 2019.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Présidhèn Èslan